Σεβασμιότατε Αδελφέ, Καλώς ήλθες στην Εκκλησία σου!

Προσφώνηση του Σεβ/του π. Νικολάου,
Αποστολικού Τοποτηρητή της Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου,
κατά την υποδοχή στην Τήνο, στις 19/5/2021 του Σεβ/τατου Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ

Σεβασμιότατε και Αγαπητέ Αδελφέ π. Ιωσήφ,

Κλήρος και λαός της Εκκλησίας της Τήνου, εκπροσωπούντες την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Πάρου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου και την Επισκοπή Χίου – Λέσβου – Σάμου, χαίρονται και αγάλλονται, διότι έρχεσαι σήμερα στην Εκκλησία μας, τις παραμονές που το Άγιο Πνεύμα θα σε χρίσει διάδοχο των Αποστόλων, και Επίσκοπο της.
Στο όνομα αυτής της Εκκλησίας αναφωνούμε: «Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου».

Σε υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς και ελπίδας, διότι έρχεσαι να ανανεώσεις την τοπική μας Εκκλησία χρησιμοποιώντας τη χάρη του Θεού που θα έρθει άφθονη πάνω σου την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 με την επίθεση των χεριών των διαδόχων των Αποστόλων και την επίκληση του Αγίου Πνεύματος.
Γνωρίζουμε ότι φέρνεις μαζί σου μία πλούσια και επιτυχή ποιμαντική εμπειρία, που είναι καρπός των πολλών χαρισμάτων με τα οποία ο Κύριος σε προίκισε, και εσύ δεν περιορίστηκε στο να τα διατηρήσεις, αλλά με σύνεση και πνεύμα Εκκλησίας τα χρησιμοποίησες και τα πολλαπλασίασες. Αυτά έρχεσαι τώρα να τα προσφέρεις στην τοπική μας Εκκλησία και σ’ ευχαριστούμε.

Γνωρίζουμε ότι θέλεις να υπηρετήσεις τον Κύριο στο πρόσωπο των νοητών προβάτων, τα οποία σε λίγες ημέρες ο Αρχιποιμένας Χριστός θα σου αναθέσει γι’ αυτό και επέλεξες ως πνευματικό σύνθημά σου την πλήρη εγκατάλειψή σου στο Χριστό με τη ρήση του Αποστόλου Παύλου προς Φιλιππισίους: «εμοί γάρ το ζην Χριστός»(Φιλιπ. 1,21)

Συγχαίρω τους αγαπητούς γονείς σου που σήμερα σε συνοδεύουν εδώ με την αγαπητή σου αδελφή, και θέλω να τους βεβαιώσω ότι σε παραδίδουν μαζί με τον εδώ παρόντα Επίσκοπο Σύρου, Σεβασμιότατο Πέτρο, σε καλά χέρια.

Είναι αλήθεια πως και για τον Επίσκοπο της Εκκλησίας μπορεί να συμβεί αυτό που συνέβη στον Ιησού. Είναι πολύ κοντά το «ευλογημένος ο ερχόμενος» με το «άρον, άρον σταύρωσον αυτόν».

Αν, λοιπόν, Σεβασμιότατε Αδελφέ, τις ώρες που ανηφορίζεις το δύσβατο δρόμο προς τον δικό σου Γολγοθά, με τον σταυρό της ποιμαντικής ευθύνης στους ώμους σου, αισθανθείς κόπωση και εξάντληση, τότε κοίταξε γύρω σου και θα διαπιστώσεις, ότι δεν είσαι μόνος. Θα είναι κοντά σου ο Κλήρος, οι Μοναχοί και οι Μοναχές και πολλά λαϊκά μέλη της Εκκλησίας που σαν τον Σίμωνα τον Κυρηναίο θα σε βοηθήσουν να φέρεις μέχρι τέλους το σωτήριο σταυρό σου.

Θα είναι τότε που με χαρά και με τον καλύτερο τρόπο θα εκπληρώσεις το πνευματικό σου σύνθημα: «εμοί γαρ το ζην Χριστός».

Σεβασμιότατε Αδελφέ, Καλώς ήλθες στην Εκκλησία σου!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου