ΣΑΜΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

 

Σήμερα, Κυριακή 17 Απριλίου 2022, η Εκκλησία της Σάμου έκανε ανάμνηση της εισόδου του Κυρίου μας στην Ιερουσαλήμ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου μας Σεβασμιοτάτου Ιωσήφ Πρίντεζη.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος μαζί με τον διάκονο π. Μάριο Φώσκολο, φορώντας άμφια χρώματος ερυθρού, κατευθύνθηκαν προς τον πρόναο του Ναού, καθώς η βροχή δεν επέτρεψε να γίνει εξωτερικά η τελετή ευλογίας των Βαΐων και η λιτανεία προς το εσωτερικό του.  Ευλογήθηκαν τα Βάγια και δόθηκαν στους πιστούς και με μια μικρή λιτανεία ψέλνοντας κατευθύνθηκαν προς το Ιερό. Αναγνώστες ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα της ημέρας ενώ το Ευαγγέλιο ακούστηκε διαλογικά από ισάριθμους αναγνώστες.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος τόνισε μεταξύ άλλων την αγάπη του Θεού για τα παιδιά του, την αμαρτολοτητά μας αλλά και το τί πρέπει να κάνουμε ως Χριστιανοί.

Αυτή η επίσκεψη ήταν και μια ευκαιρία να ευχηθεί από κοντά Καλό Πάσχα στους ενορίτες της ακριτικής μας Ενορίας μιας και δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τέλεση άλλης λειτουργίας μέσα στις ημέρες της Μεγαλοβδομάδας.

Ο Σεβασμιότατος είχε αναχωρήσει από την έδρα του την Τήνο από την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και έφτασε στην Σάμο το Σάββατο τα ξημερώματα. Τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Πάθους του Κυρίου και την ίδια μέρα έφυγε με το πλοίο για να επιστρέψει και πάλι στην Διακαινήσιμο εβδομάδα ώστε να τελέσει Πασχαλινή Θεία Λειτουργία για την ενορία μας.

Δ. Μάριος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου