ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΩ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

 “Χαίρε Μαρία, κεχαριτωμένη, ο Κύριος είναι μαζί σου;
Ευλογημένη εσύ μεταξύ των γυναικών
και ευλογημένος ο Καρπός της κοιλίας σου, ο Ιησούς. Αμήν”.

         Αυτός είναι ο αγγελικός χαιρετισμός, που αποτελείται από την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος, απολύτως κατάλληλος για την αξιοπρέπεια και την αγιότητά σας.
Είναι μια προσευχή φτωχή στα λόγια, αλλά πλούσια σε μυστήριο.

Σύντομος σε λέξεις, αλλά βαθύς σε περιεχόμενο. Πιο γλυκός από το μέλι και πιο πολύτιμος από το χρυσό, αξίζει να τον επαναλάβω με όλη μου την καρδιά, ευσεβώς και με καθαρά χείλη, γιατί, αν και είναι αποτέλεσμα πολύ λίγων λέξεων, εξαπλώνεται σε ένα τεράστιο χείμαρρο παραδεισένιας απαλότητας.

Όμως, λυπάμαι για εκείνους που βαριούνται, που προσεύχονται χωρίς αφοσίωση, που δεν σκέφτονται τα λόγια που πιο πολύτιμα από το χρυσό είναι […] που συχνά απαγγέλλουν τη χαιρετισμό της Μαρίας χωρίς προσοχή ή σεβασμό.

Ω γλυκιά Παναγία, σώσε με από τόσο βαριά αμέλεια και απροσεξία, συγχώρεσε την προηγούμενη μου παράσταση. Θα είμαι πιο αφοσιωμένος, πιο ένθερμος και πιο προσεκτικός στο να απαγγέλλω το Χαιρετισμό, όπου κι αν βρίσκομαι.

Τώρα, μετά από αυτές τις σκέψεις, τί θα σας ζητήσω, αγαπητή μου κυρία; Για μένα τον ανάξιο αμαρτωλό, υπάρχει κάτι καλύτερο, πιο χρήσιμο, πιο απαραίτητο από το να βρω χάρη μπροστά σε σένα και τον αγαπημένο σου Γιο;

Επομένως, ζητώ τη χάρη του Θεού μέσω της μεσολάβησης σου, καθώς, όπως επιβεβαιώνει ο Άγγελος, βρήκατε την πληρότητα της χάρης ενώπιον του Θεού.

Τίποτα που ζητώ δεν είναι πιο πολύτιμο από τη χάρη, ούτε χρειάζομαι τίποτα άλλο από τη χάρη και το έλεος του Θεού.

Η χάρη του είναι αρκετή για μένα και δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο: χωρίς χάρη, πράγματι, ποιο αποτέλεσμα θα είχε οποιαδήποτε προσπάθεια μου;

Από την άλλη πλευρά, τί μπορεί να είναι αδύνατο για μένα, αν η χάρη με βοηθήσει και με βοηθήσει;

Έχω πολλά και διαφορετικά πνευματικά ελαττώματα, αλλά η χάρη του Θεού είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο ενάντια σε όλα τα πάθη και αν θέλει να με βοηθήσει, θα τα εξασθενίσει όλα.

Επομένως, είναι αρκετό για μένα να με καθοδηγήσει σε όλα τα απαραίτητα θέματα, και με αποθαρρύνει από το να μην ψάχνω οτιδήποτε πέρα από τα αναγκαία και από το να θέλω να μάθω θέματα πέρα ​​από το δυνατό…

Για τον ίδιο λόγο, Παναγία, δώσε μου με τις προσευχές σου αυτή τη χάρη, η οποία είναι τόσο ευγενής και πολύτιμη.

(από τα γραπτά του Thomas à Kempis)

Μοναχές της Κοινότητας του Βρυσιού

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου