Πυρ φίλου

Πυρ φίλου

Κατά τις ημέρες του πολέμου στο Ιράκ υπήρχαν αυτοί που ήταν υπέρ του   Saddam, και εκείνοι  που ήταν υπέρ του Bush. Αλλά και εκείνοι  που δεν συμπαθούσαν κανένα  από τους δύο.

Μου φαινόταν σαν να συμμετείχα σε ένα πόλεμο  μέσα στον πόλεμο. Μια φορά η ματιά μου  έπεσε στην πρώτη σελίδα  μιας εφημερίδας  που βρισκόταν στο τραπέζι του σπιτιού.  Με εντυπωσίασε ο τίτλος   ενός άρθρου: « Ασυγχώρητο λάθος. Σφαγή Άγγλο –αμερικάνων στρατιωτών- κτυπημένοι από το πυρ φίλου».

Ο αρθρογράφος πόνταρε  στο να αποκαλύψει  την μεγάλη σύγχυση  που διαπιστώνει κανείς στον πόλεμο. Τόσο  που να μη διακρίνει μέσα στον ενθουσιασμό, αν  σημαδεύει κάποιος  σύμμαχο ή εχθρό.  Το άρθρο τελείωνε έτσι: « Εάν οι άνθρωποι στον πόλεμο γνώριζαν ότι όλοι , Άγγλο-αμερικάνοι και Ιρακινοί  είναι σύμμαχοι , φίλοι και αδελφοί….θα καταλάβαιναν  ότι όχι μόνο  είναι ασυγχώρητο  να σκοτώνεις  έναν άλλο άνθρωπο, αλλά και θα έκαναν  τα πάντα  για να σταματήσουν  αυτό:  «ανθρωποκτονία καθ όλα»  και θα αποφάσιζαν  να μην ξεκινήσουν πια πόλεμο.

Καταλαβαίνω καλύτερα το επείγον  της εντολής του Ιησού:  « Να μην  κρίνεις τον πλησίον σου . Είναι   η κρίση σου που κάνει τον άλλο εχθρό σου. Αγάπα τον  και συγχώρα τον  για να μην βρεθείς με το όπλο στο χέρι ενώπιον του, ενώπιον του  αδελφού σου. 

Να γιατί επείγει να αποφεύγουμε το μίσος  που προκαλεί  τη σφαγή , που είναι πάντα ασυγχώρητη  διότι σε κάθε περίπτωση είναι ένα φρούτο του «πυρ φίλου» 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου