Πτώση κεραυνού στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου στη Μέση Τήνου

Μία δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλαξε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στο νησί μας. Ένας κεραυνός έπεσε στον Μοναστηριακό Ναού του Αγίου Φραγκίσκου προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο αρκετές υλικές ζημιές σε όλο το κτιριακό συγκρότημα. Στις 31 Ιανουαρίου έγινε αντιληπτή η κατάσταση αυτή αφού τις προηγούμενες ημέρες λόγω της μεγάλης χιονόπτωσης δεν ήταν δυνατό να επισκεφτεί κανείς τον Ναό. Ζημιές είχαν προκληθεί και στο κοντινό τμήμα του κεντρικού δικτύου παροχής ρεύματος σε κολώνες της ΔΕΗ που σταδιακά γίνεται η επισκευή του.

Στο εξωτερικό του Ναού το καμπαναριό παρουσιάζει σε πολλά σημεία του αρκετές φθορές, ενώ στο εσωτερικό του Ναού εκτινάχθηκε ο ηλεκτρικός κεντρικός πίνακας, οι διακόπτες και σε πολλά σημεία του τα κουτιά διακλάδωσης των καλωδίων.

Τα τζάμια από τα υπέρθυρα έσπασαν, σοβάδες και άλλα υλικά βρέθηκαν διάσπαρτα στο δάπεδο του Ναού. Επηρεάστηκε και μέρος του κεντρικού δικτύου ύδρευσης όπου τρύπησαν οι σωληνώσεις από ορείχαλκο.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τήνου συνέδραμε στην απάντληση των υδάτων αφού τα μοτέρ δεν λειτουργούσαν και μεγάλο μέρος των όμβριων υδάτων από την επιφάνεια του γηπέδου που καταλήγουν στο Ιερό του Ναού εισέρχονται στο εσωτερικό του συγκροτήματος.

Σε μία πρώτη φάση αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος στο κτίριο που στεγάζεται το ΚΗΦΗ καθώς επίσης και η παροχή νερού μετά την αντικατάσταση σωληνώσεων. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν σταδιακά και οι υπόλοιπες απαραίτητες εργασίες επισκευής των ζημιών που προκάλεσε η πτώση του κεραυνού.

πΦΒ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου