Πρώτο μάθημα ιταλικών για τους Σύρους πρόσφυγες που πήρε μαζί του ο Πάπας

Oι 12 Σύροι πρόσφυγες που ταξίδεψαν το Σάββατο από τη Λέσβο στη Ρώμη έπειτα από πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου παρακολούθησαν ήδη το πρώτο μάθημα ιταλικών, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαξιμιλιάνο Σιγκνιφρέντι, ένας εκπρόσωπος τύπου της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά.
Σε κάθε μία από τις τρεις οικογένειες μουσουλμάνων, μεταξύ αυτών 6 παιδιά, διατέθηκε ένα μικρό διαμέρισμα σε ένα κτίριο της συνοικίας Τραστεβέρε.
Συνολικά 80 άνθρωποι ζουν σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα, μεταξύ αυτών οικογένειες Σύρων που έφθασαν πρόσφατα από το Λίβανο χάρη στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» που άνοιξε ο Άγιος Αιγίδιος και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις, με την υποστήριξη των ιταλικών αρχών.
Εντός ολίγων ημερών ή μερικών εβδομάδων, οι τρεις οικογένειες τις οποίες προσκάλεσε ο ποντίφικας θα μετακομίσουν σε πιο ευρύχωρα διαμερίσματα τα οποία αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται στο Βατικανό, όπου θα συναντηθούν με τις δύο οικογένειες χριστιανών προσφύγων που φιλοξενούνται από το φθινόπωρο.
Η Ντανιέλα Πομπέι, υπεύθυνη για τους πρόσφυγες στον Άγιο Αιγίδιο, αφηγήθηκε ότι μόλις έφθασαν στο κέντρο υποδοχής, οι Σύροι το συνέκριναν με «ένα πεντάστερο ξενοδοχείο».
«Δεν θέλουμε να βρίσκονται σε ένα κέντρο στην περιφέρεια της Ρώμης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσής τους» υπογράμμισε η ίδια.
Για αυτό ακριβώς από χθες Κυριακή τα μέλη των τριών οικογενειών «παρακολούθησαν τα πρώτα τους μαθήματα ιταλικής γλώσσας. Μια νέα ζωή ξεκινά για εκείνους. Άρχισαν ήδη να κάνουν περίπατους στο Τραστεβέρε» εξήγησε η υπεύθυνη.
Μόλις έφθασαν στη Ρώμη οι πρόσφυγες υποβλήθηκαν σε μια ενδελεχή διαδικασία ταυτοποίησης στο αεροδρόμιο, όπως το επιβάλλει η ιταλική νομοθεσία. Κατόπιν ενδέχεται να καταθέσουν αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ιταλία.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, οι οικογένειες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς το επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, «μια θαυμάσια προσωπικότητα».

Πηγή: Zougla online
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου