Πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Λέσβο

 

                                                          ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου μας Ιωσήφ στο νησί της Λέσβου.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του ο Σεβασμιότατος είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί προσωπικά με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση του Δήμου, ενώ με τη σειρά του ο Σεβασμιότατος τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν στην Καθολική κοινότητα του νησιού.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, ο οποίος τον ενημέρωσε ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και για τις ενέργειες αποκατάστασης του Ιερού Καθολικού Ναού του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε, για πρώτη φορά ως Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου, τη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου. Με την ευκαιρία αυτή συναντήθηκε με μέλη της ενορίας και με μετανάστες Καθολικού Δόγματος που εκκλησιάζονται στο Ναό. Ενημέρωσε το εκκλησίασμα για την έναρξη της Συνόδου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στη Χίο, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ευχαρίστησε τον εφημέριο π. Λέοντα, το λειτουργό π. Μάρτιν, τον υποδιάκονο κ. Λεοναρδο, τις κυρίες Λούκια και Τζένη και όλους όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ενορία.

Η δεύτερη ημέρα της επισκέψεώς του ήταν πλήρως αφιερωμένη στην επιτροπή της Αγίας Έδρας η οποία κατέφθασε στο νησί με σκοπό την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του Αγίου Πατέρα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ Μυτιλήνης.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα της παραμονής του στη Λέσβο ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο με τον οποίο είχε μια εγκάρδια συνάντηση κατά την οποία οι δυο ιεράρχες συνομίλησαν για θέματα κοινού εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την ιστορική Μόνη Λειμώνος.

Να σημειωθεί πως κατά την τριήμερη παραμονή του Αρχιεπισκόπου στη Λέσβο ο τοπικός τύπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την επικείμενη επίσκεψη του Ποντίφικα στο νησί αλλά και για να γνωρίσει το νέο Ποιμένα της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιότατος αποκόμισε πολύ θετικές εντυπώσεις από την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στη Λέσβο και συνεχίζει την ποιμαντική επίσκεψη στη Χίο.

π.Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου