Πρώτη Κοινωνία στη Νάξο

Πρώτη Κοινωνία στη Νάξο

Την Κυριακή 5 Ιουλίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία κατά την οποία έλαβαν για πρώτη φορά την Θεία Κοινωνία οκτώ παιδιά της Ενορίας μας.

Τα παιδιά στα πλαίσια της προετοιμασίας τους είχαν ήδη προσεγγίσει στο Μυστήριο της εξομολόγησης σε μια λιτή τελετή με την καθοδήγηση του εφημερίου.

Η ημέρα της Κυριακής ήταν μέρα γιορτής για όλη την ενοριακή κοινότητα της Νάξου. Ο Ναός είχε στολιστεί με λευκά λουλούδια αποτυπώνοντας την καθαρή και αθώα ψυχούλα των παιδιών αυτών.

Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη, αφού κατέκλυσαν το Ναό, τιμώντας έτσι τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Τα παιδιά, που είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο εφάρμοσαν άψογα αλλά και με παιδικό αυθορμητισμό, όλα όσα είχαν διδαχτεί κατά τις προηγούμενες ημέρες της προετοιμασίας τους, προκαλώντας τη συγκίνηση τόσο των γονέων τους όσο και τους εκκλησιάσματος.

Κορυφαία βέβαια ήταν η στιγμή όπου επιτέλους ύστερα από την προετοιμασία ενός ολόκληρου χειμώνα, κοινώνησαν για πρώτη φορά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Ο εφημέριος στο λόγο του τόνισε στους γονείς την ευθύνη που τους αναλογεί από την ίδια τη στιγμή του βαπτίσματος του παιδιού τους, για τη συνεχή και αδιάκοπη διαπαιδαγώγησή τους μέσα στη διδασκαλία του Ευαγγελίου, καθώς και την άγρυπνη καθοδήγησή τους στο δρόμο της Εκκλησίας. Ο εφημέριος επίσης απευθυνόμενος στα παιδιά τους επισήμανε πόσο σημαντική και ξεχωριστή είναι η ημέρα αυτή, αφού μόλις σήμερα απέκτησαν τον πιο πιστό φίλο για όλη τους τη ζωή. Έναν φίλο ο οποίος δεν πρόκειται να τους προδώσει ποτέ. Αντιθέτως θα μπορούν να μοιράζονται μαζί Του και να Του εμπιστεύονται κάθε στιγμή της ζωής τους και αν καμιά φορά απομακρυνθούν λίγο από Αυτόν, εκείνος θα είναι πάντα στην άκρη του δρόμου και θα περιμένει για να συνεχίσουν μαζί.

Στο τέλος της τελετής ο εφημέριος αφού χαιρέτησε ένα ένα τα παιδιά και ευχόμενος τους δώρισε τη Βίβλο κατάλληλα εικονογραφημένη για παιδιά και αναμνηστικές περγαμηνές μαζί με εικονάκια με τυπωμένα τα ονόματα των παιδιών και την ημερομηνία της πρώτης τους Κοινωνίας.

Στη συνέχεια οι γονείς δεξιώθηκαν όλο το εκκλησίασμα στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας, δεχόμενοι τις ευχές όλων μας.

Ευχόμαστε στα παιδιά να ζήσουν υγιει, να αποτελούν στο εξής φωτεινό παράδειγμα ενεργής συμμετοχής στα δρώμενα της ενορίας μας και κυρίως να μη ξεχνούν ποτέ καθόλη την πορεία της ζωής τους να κρατούν σφιχτά το χέρι του πιο πιστού φίλου τους, του Ιησού Χριστού.

Κείμενο Φανή Δάσκου

Φωτογραφίες Ιερώνυμος Ρεμούνδος

 [module-470]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου