Πρόσκληση προς όλα τα μέλη της Τοπικής Εκκλησίας

 


Πρόσκληση

Προς το πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας της Τήνου

Καλούμε όλα τα μέλη της Καθολικής Εκκλησίας της Τήνου στη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ που θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στις 8 μ.μ. ως τις 10 μ.μ. με θέμα: «Προς μία Εκκλησία Συνοδική: Κοινωνία, Συμμετοχή, Αποστολή».

«Κατά το έτος 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη η Σύνοδος των Επισκόπων. Είναι ένας θεσμός που ιδρύθηκε το 1965, και συγκεντρώνει κάθε 3 περίπου χρόνια τους Επισκόπους-προέδρους της Καθολικής Ιεραρχίας όλων των χωρών του κόσμου. Σ’ αυτές τις Συνόδους συμμετέχουν 200 περίπου Επίσκοποι από όλο τον κόσμο και 50 περίπου άλλοι προσκαλεσμένοι. Η Σύνοδος του 2023 θα έχει ως θέμα: «Προς μια Εκκλησία συνοδική: κοινωνία, συμμετοχή και αποστολή».

Τη φορά αυτή ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να κινητοποιήσει, πριν από τη Σύνοδο των Επισκόπων, όλη την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο, από τη βάση. Θέλησε να δώσουμε φωνή σε όλα τα μέλη της Εκκλησίας, σε όλους τους βαπτισμένους να πουν τη σκέψη τους. Αυτό το λέμε «διαβούλευση».

Και στην Ελλάδα επίσης, αρχίσαμε τον Οκτώβριο 2021 με μια ιεροτελεστία-προσευχή σε όλες τις Επισκοπές. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στη διαβούλευση: να συναντηθούμε ανά ενορία, οργάνωση ή άλλη κοινότητα, να προσευχηθούμε και να ζητήσουμε από το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει για να βρούμε και να πούμε αυτό που το Άγιο Πνεύμα θέλει να πει στην Εκκλησία κατά την τρίτη χιλιετία, να σκιαγραφήσουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πορεύεται στο εξής η Εκκλησία του Χριστού. Ο καθένας μπορεί και καλείται να πει τη σκέψη του».

 

Η συμβολή σας είναι πάρα πολύ σημαντική. Σας περιμένουμε.

 

 

Από τη Γραμματεία της Αρχιεπισκοπής.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου