ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε και την Πρωτοχρονιά στη Νάξο.
Την τελευταία ημέρα του χρόνου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό  και την Δοξολογία για το τέλος του χρόνου. Ζήτησε από τους παρόντες  στη Δοξολογία να ευχαριστήσουν μαζί του τον Ένα και τριαδικό Θεό για όσα πνευματικά δώρα χάρισε στην κάθε μια και στον κάθε ένα μας κατά τη χρονιά που φεύγει αλλά και σε όλη την Εκκλησία. Κάλεσε επίσης την Εκκλησία να ζητήσει συγνώμη από το Θεό για κάθε φορά που κατά τη χρονιά που πέρασε δεν ανταποκρίθηκε στην αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, κατά την οποία  η Εκκλησία εορτάζει την Μητρότητα της Παναγίας τελέστηκε  Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους και ακολούθησε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Μητροπολιτικού μας Ναού π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος  και ο  Διάκονος μας π. Γεώργιος.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου μίλησε στην Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος και είπε:
Αρχίζουμε αυτό το νέο σωτήριο έτος του Κυρίου στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, προς την οποία απευθύνουμε τη Δοξολογία μας και την Ευχαριστία μας για όσα επιτέλεσε στο λαό του και στην Εκκλησία Του κατά το σωτήριο έτος 2014 το οποίο πέρασε στην προσωπική ιστορία και απετέλεσε ευκαιρία μεταστροφής και μετανοίας. Επικαλούμαστε την αγάπη και την ευσπλαχνία Του πάνω σε όλους μας για τις ακούσιες και εκούσιες παραλείψεις μας κατά την χρονιά που πέρασε και ζητούμε την ευλογία του και τη χάρη του για τη νέα χρονιά που λίγες ώρες πριν ανέτειλε, την οποία επιθυμούμε να διάγουμε με ειρήνη, αγάπη και αδελφοσύνη.
Είμεθα διατεθειμένοι να αγωνιστούμε εναντίον κάθε κακού και να αναζητήσουμε το θέλημά του Κυρίου μέσα στη ζωή μας και μέσα στον κόσμο. Να απαντήσουμε στην αγάπη του και τη φιλανθρωπία του με αγάπη προς Εκείνο και προς τους αδελφούς μας. Να ζήσουμε εν ειρήνη και να συμβάλλουμε με τα έργα μας και την προσευχή μας στην επικράτηση πάνω στη γη της αδελφοσύνης των λαών.

Επικαλούμαστε την ευλογία του Θεού πάνω σε όλους τους Ποιμένες της Εκκλησίας του Χριστού και στους αρχηγούς όλων των θρησκειών που με ειλικρινή καρδιά αναζητούν το Θεό, ώστε ο Κύριος με το Πνεύμα του το Άγιο να φωτίσει όλους μας για να ανακαλύψουμε την παρουσία του Θεού μέσα στον κόσμο, να τον δοξάσουμε για το μεγάλο έργο της Δημιουργίας, και της Θείας Του Πρόνοιας για τον άνθρωπο και να τον ευχαριστήσουμε για το μεγάλο έργο της Λύτρωσης και της σωτηρίας την οποία πρόσφερε στον άνθρωπο ως δώρο της υπέρτατης αγάπης Του.Ζητούμε από τον Κύριο να συνδράμει με την αγία Του χάρη την τοπική μας Εκκλησία, εμένα τον ανάξιο δούλο Του, τους Πρεσβυτέρους μας, τους Διακόνους μας, τους Ιερομονάχους , Μοναχούς και Μοναχές και όλα τα λαϊκά μέλη της , ώστε να παραμείνουμε  κατά το νέο αυτό έτος πιστοί στην ιερή μας αποστολή, δοξάζοντας τον Ένα και Τριαδικό Θεό και υπηρετώντας τον συνάνθρωπο.
Προσευχόμαστε για την τοπική αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία, τον  Ποιμένα της, Σεβασμιότατο αδελφό μου κ. Καλλίνικο, τους αγαπητούς Ιερείς της αλλά και όλο το πλήρωμα της, όλους τους σεβόμαστε και τους αγαπούμε. Τους αισθανόμαστε αδελφούς και χαιρόμαστε ειλικρινά διαπιστώνοντας καθημερινά πως  ο σεβασμός και η αγάπη γίνεται μία  αμοιβαία πραγματικότητα.
Ζητούμε με τις ικεσίες της Παναγίας Θεοτόκου την ευλογία του Θεού πάνω στους τοπικούς μας άρχοντες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τους οποίους τιμούμε και αγαπούμε, διότι  θεωρούμε ευλογημένη την αποστολή τους εφόσον  υπηρετούν τον άνθρωπο και θυσιάζονται για να του εξασφαλίσουν ημέρες με καλύτερες συνθήκες ζωής, χωρίς ανεργία και με καλύτερες συνθήκες ζωής.
Η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου ανοίγει την αγκαλιά της σε όλες και σε όλους και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους θεσμούς και τα πρόσωπα, ώστε να προσφερθεί σ’ αυτό τον τόπο ένα κοινό πνευματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που θα είναι αντάξιο του ανθρώπου και της ιστορίας του τόπου.
Ας βασιλεύσει σε όλη τη γη, κατά το ευλογημένο και σωτήριο αυτό έτος 2014 μεταξύ των κυβερνώντων τα έθνη η σύνεση, η λογική, η ανθρώπινη ευαισθησία και ο σεβασμός και η προστασία της Δημιουργίας. Μεταξύ των Ποιμένων της Εκκλησίας του Χριστού να υπάρχει η ευαγγελική αδελφοσύνη και η χριστιανική αγάπη, ώστε να δίνουν καθημερινά πίστης προς τον κοινό Σωτήρα και την έμπρακτη θέλησή τους για την ενότητα των Εκκλησιών.
Εύχομαι σε όλες και σε όλους ευλογημένη και ευτυχισμένη η νέα χρονιά.

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι παρόντες πιστοί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προσκλήθηκαν στην αίθουσα υποδοχής της Αρχιεπισκοπής και εκεί άκουσαν τα κάλαντα από την μελωδική φυσαρμόνικα
 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

του κυρίου Αντωνίου Πρίντεζη και τα όμορφα Τηνιακά κάλαντα όσοι από τους παρόντες τα γνώριζαν

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

 


 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου