ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ

Το Ιωβηλαίο έτος με κανένα τρόπο δεν αποσκοπεί σε υλικούς καρπούς. Οι υλικοί καρποί όμως δεν είναι πάντα απορριπτέοι, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι απόδειξη ανθρωπίνων ικανοτήτων και σύμβολα του πνευματικού σκοπού που επιδιώκει το έκτακτο Ιωβηλαίο έτος 2015-2016.
Στην Τήνο υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλοί καλλιτέχνες και αυτό είναι γνωστό εντός και εκτός του νησιού.
Όταν μιλούμε για καλλιτέχνες, σίγουρα ο νους μας πηγαίνει στους μαρμαρογλύπτες και τους ζωγράφους με ηχηρά ονόματα του χθες. Όμως καλλιτέχνες υπάρχουν και σήμερα ανώνυμοι και επώνυμοι.
Το σήμερα συχνά παρουσιάζεται σκοτεινό και γεμάτο από κρίσεις με πρώτη την ηθική που παρασύρει πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής.
Αν όμως προσέξουμε με ιδιαίτερη προσοχή και ανοικτά τα μάτια μας, τότε ανακαλύπτουμε ταλέντα που γρήγορα εξελίσσονται και προσφέρουν και στην εποχή μας ένα τόνο χαράς και αισιοδοξίας.
Αυτή τη φορά θα περιοριστώ σε ένα ταλέντο και σε ένα άτομο που το είχε κρυφό, και πριν από τρία περίπου χρόνια του δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να το αναπτύξει και σήμερα να το αποδείξει.
Πρόκειται για μια κυρία, γνωστή σε όλη την Εκκλησία της Ελλάδος και σε όλη την κοινωνία της Τήνου και όχι μόνο. Την γνωρίσαμε ως συνταξιούχο γιατρό, την γνωρίσαμε ως εκλεκτό και δυναμικό μέλος στην κοινωνική δράση, ως ενεργό και χαρισματικό μέλος της Εκκλησίας μας και τώρα ως μία σύγχρονη επιτυχημένη αγιογράφο, που πολύ σύντομα θα αναδειχθεί και θα γίνει σε όλους γνωστή.
Όταν είδα τα έργα των χεριών της και των καλλιτεχνικών της επιδόσεων, της ζήτησα να ετοιμάσει μία βυζαντινή εικόνα του Θείου Προσώπου της Ευσπλαχνίας για να είναι «το κατατεθέν σήμα» για μια ιδιαίτερα προσωπική στιγμή της ζωής μου, αλλά και ως σημείο αναφοράς για το έκτακτο Ιωβηλαίο έτος της Θείας Ευσπλαχνίας 8/12/2015-20/11/2016.
Περίμενα πράγματι αυτό που είδα, διότι πρώτα επίστεψα στις ικανότητες της καλλιτέχνιδας και μετά ζήτησα ένα έργο όχι μόνο των χεριών της αλλά προπάντων της πίστης της και της καρδιάς της.
Το αποτέλεσμα δεν θα το παρουσιάσω με λόγια, διότι δεν είναι εύκολο, αλλά το θέτω ενώπιον σας και πιστεύω ότι εσείς όσο αυστηροί κι αν φανείτε στην εκτίμηση σας, σύντομα θα δώσετε πολλά συγχαρητήρια στη νέα καλλιτέχνιδα της Τήνου, την οποία προσωπικά θερμά συγχαίρω και ευχαριστώ.
Αυτή η εικόνα της Θείας Ευσπλαχνίας προορίζεται να τοποθετηθεί στο Ιερό του Παρεκκλησίου του Ποιμαντικού, Πνευματικού και Πολιτιστικού μας Κέντρου μας στο Κάστρο της Νάξου, της πρώην Μονής Ουρσουλινών. Αυτό το Παρεκκλήσιο θα αφιερώσουμε στη Θεία Ευσπλαχνία στις 8 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα που θα αρχίσει σε όλη την Καθολική Εκκλησία το έκτακτο Ιωβηλαίο έτος της Θείας Ευσπλαχνίας.
Η σκέψη μας είναι ένα μικρό αντίγραφο αυτού του έργου να φθάσει σε κάθε σπίτι των πιστών της εκκλησιαστικής μας επαρχίας. Σκοπός μας να αποτελέσει όμορφη υπενθύμιση της μεγάλης χάρης της Ευσπλαχνίας του Θεού. Αυτή την Ευσπλαχνία που της προσφέρεται πλουσιοπάροχα, η Εκκλησία προετοιμάζεται να την δεχθεί, με ελπίδα να την βιώσει και να αποφασίσει με αγάπη να την μεταδώσει σε όλα τα μέλη της, κατ' αυτό το Ιωβηλαίο έτος.
Η εικόνα αυτή είναι ο πρώτος υλικός καρπός που θα μας υπενθυμίζει να αναζητούμε και τους πολλούς πνευματικούς.
Στέλλα μπράβο σου και σ’ ευχαριστούμε!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου