ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟ ΡΟΔΑΡΙΟ

ΜΙΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 

 

Γνώριζες ότι κατά το Έτος του Αγίου Ιωσήφ παρέχονται πλήρη Λυσίποινα ιδιαιτέρως στις οικογένειες και τους αρραβωνιασμένους;

Το Διάταγμα που εξέδωσε η Penitenzieria Apostolica στις 8 Δεκεμβρίου 2020 για το έτος του Αγίου Ιωσήφ, αναφορικά με τα Λυσίποινα ορίζει, πως το ιδιαίτερο δώρο των λυσιποίνων θα παρέχεται κατόπιν συγκεκριμένων προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων είναι η «απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου οικογενειακά και μεταξύ των αρραβωνιαστικών».

Τα ζευγάρια θα μπορούν, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2021, με την απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου να αποκτήσουν πλήρη Λυσίποινα, ακολουθώντας φυσικά και τους άλλους προβλεπόμενους όρους (όπως την Εξομολόγηση, τη Θεία Κοινωνία, την Προσευχή για τους σκοπούς του Αγίου Πατέρα, το Πάτερ Ημών και το Χαίρε Μαρία).

Μέσα στο Έτος της Οικογένειας Amoris Laetitia, ο Άγιος Ιωσήφ προτείνει στα αρραβωνιασμένα ζευγάρια να προσευχηθούν μαζί, απευθυνόμενα με εμπιστοσύνη και αγάπη στη Μαρία, τη γλυκιά νύφη του. Γι’ αυτό προτείνουμε σε όλους ένα Ροδάριο, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια, το οποίο περιέχει προβληματισμούς και προσευχές αφιερωμένες σε αυτά.

Σύντομα θα δημοσιευτεί επίσης ένα Ροδάριο για παιδιά και οικογένειες, ώστε η προσευχή να αναδημιουργήσει σε όλες τις κατ’ οίκον Εκκλησίες μας την ίδια ατμόσφαιρα αγάπης και φιλίας που ζούσε η οικογένεια της Ναζαρέτ.

Το link με τον οδηγό προσευχής (στα αγγλικά):

http://www.laityfamilylife.va/content/dam/laityfamilylife/amoris-laetitia/Testi/Rosariofidanzati/Booklet/ENG_PDF%20-%20Booklet.pdf

(πηγή: laityfamilylife.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου