ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

 

 

 

Του Λουκά Παναγιώτου

Με την ευχή και την ελπίδα οι διαιρέσεις οι οποίες πλήττουν την χριστιανοσύνη σήμερα να θεραπευθούν, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Ιανουαρίου 2014, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, Προσευχή για την Ενότητα των Χριστιανών. 

Της Προσευχής για την καταλλαγή, την υπέρβαση των διαιρέσεων και την ενότητα, η οποία αναπέμφθηκε αμέσως μετά την τέλεση της Εσπερινής ακολουθίας, προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στην παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και των Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Ξένων Χριστιανικών Δογμάτων που βρίσκονται στην Κύπρο.

Η εκδήλωση αυτή έγινε μέσα στα πλαίσια της εβδομάδας προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών, η οποία ξεκίνησε από την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, με Θρησκευτική Συναυλία στην οποία συμμετείχαν ο Χορός των Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», η Κοινοτική Χορωδία των Μαρωνιτών Κύπρου, η Χορωδία της Καθολικής Εκκλησίας και η Χορωδία «Sourp Asdvadzadzin» της Αρμένικης Εκκλησίας. Η Συναυλία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η Εβδομάδα προσευχής για Χριστιανική Ενότητα (18-25 Ιανουαρίου 2014) διοργανώνεται από το Οικουμενικό Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών και έχει ως εφετινό θέμα την ερώτηση που έκανε ο Απόστολος Παύλος στους Χριστιανούς της Κορίνθου: «Μεμέρισται ο Χριστός;» (Α΄ Κορινθ. 1,13).

 

Πηγή:romfea.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου