Προσευχή υπέρ των διωκομένων χριστιανών

Προσευχή υπέρ των διωκομένων χριστιανών
 

Κύριε Ιησού Χριστέ, Εσύ γνωρίζεις ότι η Εκκλησία Σου σήμερα διαθέτει  περισσότερους μάρτυρες από ό, τι κατά τους πρώτους αιώνες της ύπαρξής της. Τόσοι Αδελφοί και Αδελφές μας υποφέρουν! Αυτοί κρατούν σήμερα τη χριστιανική πίστη και μας παραδειγματίζουν.

Αυτή τη στιγμή έρχεται στο νου μας ο λόγος του Αποστόλου  Σου Παύλου που έγραφε στην Εκκλησία της Κορίνθου, ότι όλοι οι μαθητές σου είμαστε ένα σώμα, και ότι: «αν ένα μέλος του σώματος υποφέρει, όλα τα μέλη υποφέρουν μαζί» (1Κορ. 12,26).

Κύριε Ιησού Χριστέ, πώς να μείνομε απαθείς, εμπρός στο δράμα τόσων αδελφών μας! Παραβιάζονται κάθε μέρα τα δικαιώματά τους να ζήσουν και να έχουν τη θρησκευτική τους ελευθερία. Δεν διώκονται μόνο αδελφοί μας στην Καθολική Πίστη, αλλά και αδελφοί μας από άλλες Εκκλησίες και Χριστιανικές Ομολογίες.

Κύριε, μπροστά στους διωγμούς εναντίον της Εκκλησίας που συνοδεύεται από τόσο ανθρώπινο πόνο, δυστυχώς, οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολιτικοί συνασπισμοί φαίνεται να κωφεύουν. Δεν ακούν  στις κραυγές τόσου πόνου, τόσων βασανιστικών και άδικων θανάτων, τόσου ξεριζωμού από τις πατρίδες, αλλά και της καταστροφής αιωνόβιων πολιτισμών.

Κύριε, δεν θέλομε Κύριε να είμαστε ένοχοι, συμμετέχοντας στην παγκόσμια σιωπή και απάθεια, στην αδιαφορία και τον κυνισμό. Υποκλινόμαστε, εμπρός στον πόνο και το μαρτύριο τόσων αδελφών μας, ικανών να δώσουν μαρτυρία γενναιότητας και αγάπης, με κόστος τη ζωή τους.

Γι’ αυτό, ενωνόμαστε σήμερα με την προσευχή που Σου απευθύνουν εκατομμύρια αδελφών μας σε όλο τον κόσμο, υπέρ των διωκομένων χριστιανών.

Κύριε,

Ανάλαβε Εσύ, Σε παρακαλούμε, να τους υπερασπιστείς αποτελεσματικά αυτούς τους αδελφούς μας και να τους ελευθερώσεις από την ωμότητα και τη βία που υποφέρουν.

Δώσε στους υπευθύνους των πολιτικών δυνάμεων και των Κρατικών συνασπισμών, το θάρρος και την εντιμότητα να αναλάβουν δράση για να σταματήσει ο πόνος, ο θάνατος και η προσφυγιά.

Βοήθησέ και εμάς, να γίνομε περισσότερο συνεπείς με την πίστη που ομολογούμε, να απορρίψομε από τη ζωή μας τη χλιαρότητα στην πίστη, τη σιωπή εμπρός στην αδικία, την απάθεια εμπρός στον πόνο και τη μοναξιά του πλησίον μας.

Δώσε και σε μας, που  κοινωνούμε στο Σώμα και το Αίμα σου, να γινόμαστε ένα μαζί μ’ Εσένα και τον Πατέρα, και με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να συμπάσχομε με τους αδελφούς μας.

Χορήγησέ μας τη χάρη και τη δύναμη να μαρτυρούμε όχι μόνο πίστη αλλά και πιστότητά στο θέλημά σου, να τηρούμε ακόμη περισσότερο την αδελφική αγάπη. Κατ’ αυτό τον τρόπο, Κύριε, να οικοδομούμε μια ανθρωπότητα ειρήνης και ισότητας, ενότητας και αγάπης, μέχρι να γίνομε, όπως θέλησες, ένα ποίμνιο και ένας Ποιμένας.

«Ελθέτω η Βασιλεία σου, Κύριε»! Αμήν

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου