Προς κοινό εορτασμό του Πάσχα…

To 2025 θα συμπληρωθούν 17 αιώνες από την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας (325). Κατά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον αδελφό του, όπως τον αναφέρει, Πάπα Φραγκίσκο είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην απόφαση για κοινό χριστιανικό εορτασμό του Πάσχα! Σημειώνουμε ότι η πιο πρόσφατη ευκαιρία συνάντησης των 2 Προκαθημένων ήταν το Φόρουμ Θρησκειών στο Μπαχρέιν.

Ο Πατριάρχης, υποδεχόμενος ιταλούς προσκυνητές της Opera Romana Pellegrinaggi, που ξανάρχισαν επισκέψεις στα χριστιανικά μνημεία της Τουρκίας, μετά την πανδημία, δήλωσε μεταξύ άλλων «ίσως δεν είναι η στιγμή να πω λεπτομέρειες, αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι από ορθόδοξη και καθολική πλευρά υπάρχει αυτή η καλή πρόθεση να ορισθεί, επιτέλους, μια κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό της Ανάστασης του Χριστού. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε καλό αποτέλεσμα».

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Vatican News.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου