ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πλήρωση θέσεων του Κοινωνικού & Πολιτιστικού χώρου «SERVIAM CAFÉ» στα Λουτρά Τήνου

ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

Τήνος, 14 Απριλίου 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ 
«ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ» ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Τ Τ Ε Ι

σε συνεργασία με την Κάριτας Ελλάς, την πλήρωση θέσεων για τη στελέχωση του Κοινωνικού & Πολιτιστικού χώρου «SERVIAM CAFÉ» στα Λουτρά της Τήνου εντός της Ιστορικής πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών

Κάριτας:
Η Κάριτας Νάξου – Τήνου είναι Μη Κυβερνητική Φιλανθρωπική Οργάνωση που εμπνέεται από την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας και από τις εμπειρίες και ελπίδες των ανθρώπων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, υφίστανται στερήσεις, είναι περιθωριοποιημένοι και ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Βοηθά ανεξαιρέτως τα άτομα που έχουν ανάγκη, οποιασδήποτε θρησκείας, δόγματος, φύλου, εθνικότητας κ.ο.κ. χωρίς διακρίσεις.
Τα γεωγραφικά όρια δράσης της Κάριτας Νάξου – Τήνου επεκτείνονται στα νησιά Τήνο, Μύκονο, Άνδρο, Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο.
Η Κάριτας Νάξου – Τήνου αποτελεί μέλος και συνεργάζεται στενά σε εθνικό επίπεδο με την Κάριτας Ελλάς, η οποία με τη σειρά της ανήκει στο διεθνές δίκτυο των Caritas Europa και Caritas Internationalis.

Η Κάριτας Νάξου – Τήνου δεσμεύεται:

  • να διασφαλίζει τον σεβασμό στο Eλληνικό και Eυρωπαϊκό Δίκαιο, το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και την πλήρη συμμόρφωση με την Πολιτική πρόληψης και προστασίας των παιδιών και των ευάλωτων ενηλίκων.

  • για την υιοθέτηση συμπεριφοράς από το σύνολο του προσωπικού, των εθελοντών, των συνεργατών και των θεσμικών εκπροσώπων της σύμφωνα με τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας και την Πολιτική της Κάριτας Ελλάς για τη Διασφάλιση και Προστασία παιδιών και ευάλωτων ενηλίκων.

Κάθε υποψήφιος/α στον/στην οποίο/α προσφέρεται μια θέση εργασίας στην Κάριτας Νάξου – Τήνου, δεσμεύεται ενυπόγραφα ότι θα συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σύμφωνα με τις διατάξεις των παραπάνω εγγράφων.

Τίτλος Έργου: «Κοινωνικό & Πολιτιστικό Καφέ SERVIAM» – «Serviam Social Café»

Σύντομη Περιγραφή: Στόχος του «SERVIAM CAFÉ» είναι να γίνει τόπος συνάντησης των ντόπιων και των επισκεπτών του νησιού, προσφέροντας στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, χάρη στο όμορφο φυσικό περιβάλλον που το περιβάλλει, ενώ θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα και φιλικό προς τα παιδιά.
Εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την ιστορία του χώρου, θα πραγματοποιούνται σε διάφορες περιστάσεις, με οικολογική ευαισθησία και μέσα σε ένα πολιτισμικά πλούσιο και ποικιλόμορφο περιβάλλον.
Οι παραπάνω δράσεις θα είναι ανοικτές σε κάθε επισκέπτη, ενώ υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από νέους εθελοντές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή, εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την υποδοχή τους, κατά τη διάρκεια της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.
Θα δίνεται δυνατότητα στους επισκέπτες να παραγγείλουν καφέ, αναψυκτικά και ροφήματα καθώς επίσης να απολαύσουν το πρωινό τους ή ένα ελαφρύ γεύμα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του χώρου.
Η προώθηση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων έχει προσδιοριστεί ως ένθετο αίτημα του έργου, καθώς ευελπιστούμε το «SERVIAM CAFÉ» να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων καθώς και προϊόντων δίκαιου εμπορίου (fair trade), στηρίζοντας έτσι τους τοπικούς παραγωγούς και τους χειροτέχνες, δημιουργώντας επίσης ένα εμπρόσωπο δίκτυο αλληλεγγύης.
Τα έσοδα όλων των παραπάνω θα διατίθενται για την υλοποίηση του φιλανθρωπικού έργου της Κάριτας Νάξου – Τήνου.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου