ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Αγαπητοί μου,
Την ΚΥΡΙΑΚΗ  2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, θα πανηγυρίσει με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Μητροπολιτικός μας Ναός,  Υπαπαντής του Κυρίου, στο Κάστρο της Νάξου.

Η εορτή της Υπαπαντής έχει οριστεί από την Εκκλησία και ως «παγκόσμια ημέρα προσευχής για την αφιερωμένη στον Κύριο ζωή». Κατ’ αυτήν προσευχόμαστε για όλες και όλους εκείνους που, μέσα από τη μοναχική ζωή, έχουν αφιερώσει στον Κύριο τη ζωή τους και με την προσευχή και την αποστολική τους δραστηριότητα δοξάζουν το Θεό και υπηρετούν τον άνθρωπο.

Θα προσευχηθούμε λοιπόν ιδιαίτερα για τους Μοναχούς και Μοναχές της Εκκλησίας της Ελλάδος, για εκείνες και εκείνους που ολοκλήρωσαν την πορεία τους πάνω στη γη και αναπαύονται  εν Κυρίω και για όσους συνεχίσουν να ευρίσκονται στην πορεία πίστη πάνω στη γη. Θα  ζητήσουμε από τον Κύριο να τους  συνοδεύει με τη χάρη Του,  για να συνεχίζουν να δίνουν ζωντανή μαρτυρία της αγάπης τους για το Θεό με την αγάπη τους προς τον άνθρωπο.

Η πανήγυρη με την παρουσία σας θα είναι λαμπρή. Σας περιμένω λοιπόν όλες και όλους για να συναντηθούμε με τον Κύριο και μεταξύ μας. Έτσι θα εορτάσουμε την Υπαπαντή (συνάντηση) του Κυρίου με το λαό Του και του λαού Του  με Εκείνον, αλλά  και της τοπικής μας Εκκλησία με τον Ποιμένα της και του Ποιμένα της με την Εκκλησία.

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αρχιεπίσκοπος  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Στις 5 το απόγευμα  θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά τον Εσπερινό θα υπάρχει ιερέας στη διάθεση των πιστών για το Μυστήριο της  Εξομολόγησης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Στις 10 το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας, Πατέρα ΝΙΚΟΛΑΟ. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα γίνει και η μετάδοση της Πρώτης Κοινωνίας σε τρία  παιδιά της Ενορίας της Υπαπαντής του Κυρίου.
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος μας θα δεξιωθεί την Εκκλησία στην αίθουσα υποδοχής της Αρχιεπισκοπής.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Στις 10 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Βλασίου και  η ευλογία του λάρυγγα με τα κεριά του Αγίου. 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου