Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση των γονέων του Κατηχητικού στην Τήνο

 

Χθες 11 Ιανουαρίου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των γονέων που τα παιδιά τους κατηχούνται στα 3 Κατηχητικά Κέντρα στη Τήνο, στην ενοριακή αίθουσα του Κάμπου.

Η θεολόγος κα Άννα Μαρία Πρίντεζη ανέπτυξε το θέμα: “Μεγαλώνοντας τα παιδιά με τις αξίες και τις αρετές του Ευαγγελίου”.
«Η χριστιανική διαπαιδαγώγηση δεν είναι μόνο η μετάδοση της πίστης από τους γονείς στα παιδιά τους. Είναι η σύζευξη μεταξύ της επιστήμης της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής με τα δεδομένα της πίστης, για την επίτευξη μιας υγιούς Παιδαγωγίας, όπως τη θέλει ο Θεός μέσα από το Ευαγγέλιο. …Το έργο της γονεϊκότητας δεν είναι να κάνουμε τα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά, μόνο. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε παιδιά που το καθένα βλέπει τον εαυτό του ως παιδί του Θεού που ζει ολόκληρη τη ζωή του σύμφωνα με τις εντολές του» είπε η Άννα Μαρία μεταξύ άλλων.

Αυτή είναι η αρχή και άλλων συναντήσεων που σκοπό θα έχουν την ανάπτυξη και εμβάθυνση της πίστης σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Η Εκκλησία σήμερα μπορεί να βοηθήσει τους γονείς στην υγιή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

πγσ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου