Πολωνία: Πάνω από χίλιες καθολικές γυναικείες μονές παρέχουν βοήθεια σε πρόσφυγες από την Ουκρανία!

Είναι γνωστή η αμοιβαία συμπάθεια του πολωνικού και του ουκρανικού λαού.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία υπήρξε η αφορμή να επιβεβαιωθεί αυτή η συμπάθεια, καθότι η ανιδιοτελής βοήθεια και η συμπαράσταση των Πολωνών έχει αποδειχθεί συγκινητική. Εκατομμύρια Πολωνοί προσφέρουν χρόνο, χρήματα, είδη ή στέγη σε πρόσφυγες από τη γειτονική Χώρα με την Καθολική Εκκλησία να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την τεράστια αυτή κρίση.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Γενικό Συμβούλιο των Γυναικείων Καθολικών Ταγμάτων της Πολωνίας είναι ενδεικτικά. 

Συνολικά 924 μοναστήρια στην Πολωνία και 98 στην Ουκρανία, από 150 διαφορετικά Τάγματα, παρέχουν ήδη υλική, ιατρική, ψυχολογική και πνευματική στήριξη για τους πρόσφυγες από Ουκρανία. Από αυτά, 498 στην Πολωνία και 76 στην Ουκρανία φιλοξενούν ήδη 2420 οικογένειες: 2980 ενήλικες και 3060 παιδιά.

Επίσης υπάρχουν 64 ιδρύματα μοναζουσών με 600 θέσεις για ορφανά και άλλοι 420 χώροι μοναστηριών που θα φιλοξενήσουν άμεσα άλλα 3000 άτομα (γυναίκες και παιδιά).

Οι μοναχές δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς: προετοιμασία ζεστών γευμάτων, μοίρασμα τροφίμων, ειδών υγιεινής, ρούχων και κουβερτών, μεταφορά προσφύγων σε ασφαλείς χώρους, μεσολάβηση για εξεύρεση εργασίας σε πολωνικές επιχειρήσεις, μεσολάβηση για εγγραφή παιδιών σε πολωνικά σχολεία, παροχή μεταφραστικών υπηρεσιών και εργαστήρια εκμάθησης πολωνικής γλώσσας, διανομή βοήθειας που συγκεντρώνεται από άλλους φορείς κλπ.

Ειλικρινή συγχαρητήρια.

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από τη γαλλική έκδοση του διεθνούς καθολικού πρακτορείου ειδήσεων ZENIT

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου