ΠΟΛΥΜΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

ΠΟΛΥΜΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό και Ενοριακό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Άνδρο μία ομάδα προσκυνητών από τη Σύρο με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου, μία άλλη ομάδα απ την Τήνο με πρωτοβουλία του Εφημερίου της Ποιμαντικής Ενότητας Καλλονή Τήνου και οι λίγοι ενορίτες της Άνδρου γιορτάσαμε αδελφικά και όμορφα την Πρώτη Κυριακή του Ερχομού με τις ικεσίες του Αγίου Ανδρέα Προστάτη της εκεί ενοριακής μας κοινότητας.
Ήταν πολύ ωραίο ωραία η ατμόσφαιρα προσευχής που δημιουργήθηκε μεταξύ των τριών αυτών ονομάτων διαφορετικής προέλευσης αλλά της ίδιας πίστης και της ίδιας αγάπης για την Εκκλησία του Χριστού.
Ο Ενοριακός Ναός του Αγίου Ανδρέα στην Άνδρου είχε καιρό να γνωρίσει και πάλι ένα τόσο όμορφο εκκλησίασμα από τις διαφορετικούς τόπους προέλευσης με τόση ενότητα και τόση αδελφοσύνη που έμοιαζε με ένα ενιαίο σύνολο.
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου μίλησε για τους δύο ερχομούς του Κυρίου και για τη συνεχή Παρουσία τους ανάμεσα στο λαό του. Ανάμεσα σε όλους λύτρωσε με τον πρώτο ερχομό του και θα δοξάσει με τον δεύτερο και τελευταίο ερχομό του. Αυτόν που θα εξασφαλίσει μία συνεχή ένδοξη παρουσία στους λυτρωμένους και θα είναι η εγγύηση της ευτυχίας. Αυτή την ευτυχία που εξασφαλίζει και η εδώ συμβολική παρουσία του στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου όσο, και η μυστηριακή και η ουσιαστική μέσω του Μυστηρίου της Ευχαριστίας.

Ο Εφημέριος του Ναού π. Φραγκίσκος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους Συριανούς, τους Τηνιακούς, τους Ανδριώτες και τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία τους και τη συμμετοχή στο φετινό διαφορετικό πανηγυρισμό της μνήμης του Αγίου Ανδρέα αλλά και της επίσημης έναρξης του Λειτουργικού έτους στην Πέμπτη ενορία του της Άνδρου. Αυτή σίγουρα είναι η πιο μικρή σε αριθμό από όλες, αλλά δεν παύει να προσφέρει σε όλους και σ΄ εκείνον ελπίδα και αισιοδοξία.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος είπε το δικό του ευχαριστώ προς όλους και εμπιστεύθηκε στον Άγιο Ανδρέα την μικρή ενοριακή κοινότητα της Άνδρου, την οποία βλέπει να συμβολίζει και η εικόνα του Αγίου στο Ιερό του Ναού. Ο Άγιος απεικονίζεται κρατώντας στο χέρι του μία «φούχτα ψάρια», που συμβολίζει τα μέλη της ενορία μας στην Άνδρου. Σ’ αυτή τη «φούχτα των πιστών» της Άνδρου, επειδή ακριβώς είναι μία μικρή ποσότητα την έχουμε τοποθετήσει στην καλύτερη θέση της καρδιάς μας.
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, αντιπροσωπεία των τριών ομάδων προσκυνητών-εκδρομέων πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο τρεις μικρές ανθοδέσμες, δείγμα της αγάπης όλων των παρόντων στην πανήγυρη και εν όψη τους προσεχούς εορτασμού του ιερατικού χρυσού ιωβηλαίου του που θα εορταστεί στην Τήνο την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 5 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου.

[module-526]
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου