ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 

Από τις 19 έως και τις 22 του μηνός Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπός μας, συνοδευόμενος από τον καλό συνεργάτη του κ.Ανδρέα Παλαμάρη επισκέφτηκε την Εκκλησία της Χίου και της Μυτιλήνης.
Το Σάββατο το πρωί είχε συνεργασία με τον εφημέριο Χίου, π.Πέτρο Σοκολόφσκυ και το απόγευμα συναντήθηκε με τα τέσσερα παιδιά που την επομένη θα λάβαιναν το Μυστήριο του Χρίσματος και ένα που θα λάβαινε για πρώτη φορά την Αγία Κοινωνία. Έγινε μία τελευταία προετοιμασία για τα δύο αυτά Μυστήρια και μία γενική δοκιμή για την όλη Ιεροτελεστία. Στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησε και ο εφημέριος.
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου τελέστηκε στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία έψαλαν τα πέντε παιδιά με τρόπο τέτοιο που δημιουργεί ικανοποίηση και αισιοδοξία για την προσπάθεια που γίνεται με τη βοήθεια του εφημερίου και του δραστήριου ενοριακού συμβουλίου.

Ο Ναός ήταν πολύ ωραία στολισμένος και τα πέντε παιδιά στα κάτασπρα ντυμένα και με πολύ φροντίδα είχαν προετοιμαστεί για να λάβουν ενεργό μέρος στη Θεία Λειτουργία. Πολλοί ενορίτες, αλλά και τουρίστες, συμμετείχαν στην όλη Ιεροτελεστία και εκφράστηκαν με πολύ ενθαρρυντικά λόγια για όλους όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία αυτής της αληθινής εορτής της μικρής μας στη Χίο ενοριακής κοινότητας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε δεξίωση στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού μας και δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθεί μαζί τους ο Αρχιεπίσκοπος.

Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον εφημέριο π. Πέτρο και την υπεύθυνη της Κάριτας  κ. Σελέστ, επισκέφθηκε τις Δικαστικές φυλακές της Χίου και συναντήθηκε με κρατουμένους, προερχόμενους από διάφορες Χώρες του κόσμου αλλά και από νησιά των Κυκλάδων.
Για μια φορά ακόμη συγχαίρουμε το Διευθυντή, τον προϊστάμενο της Φρουράς και όλους τους φρουρούς για την ευγένειά τους και την υποδειγματική συμπεριφορά τους που μακάρι να ήταν η ίδια σε όλες της φυλακές της Χώρας μας.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τη Δευτέρα πολύ νωρίς το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος αναχώρησε για τη Μυτιλήνη.
Τις πρωινές ώρες συναντήθηκε με τον εφημέριο Λέσβου π. Λέοντα Κισκίνη και εξέτασαν μαζί τα νέα κενά που δημιουργούνται στα νησιά της Τήνου και της Σάμου, καθώς επίσης τον ενημέρωσε για τις νέες πρωτοβουλίες που πρόκειται να ληφθούν μέσα στον Οκτώβριο, ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά των  ενοριών που δημιουργήθηκαν στα δύο αυτά νησιά.    
Το απόγευμα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο και συλλειτούργησαν μαζί ο εφημέριος Μυτιλήνης π. Λέων κι ο εφημέριος Χίου π. Πέτρος.
Η καθημερινή παρουσία του π. Λέοντα στην ενορία της Μυτιλήνης  για δύο μήνες, ήδη απέδωσε καρπούς. Ευχόμαστε αυτοί οι καρποί να αυξάνουν συνεχώς.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου