ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
 

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου π Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος επισκέφτηκε τη Σάμο για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον εκεί ενοριακό μας Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου και να συναντηθεί με την εκεί μικρή διασκορπισμένης σε όλο το νησί ενοριακή μας κοινότητα.

Η συμμετοχή  των  ενοριτών και των παραθεριστών αλλά και επισκεπτών του νησιού ήταν καλή και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στον Αρχιεπίσκοπο  να επικοινωνήσει με όλους και να τους εκφράσει τη χαρά του που βρίσκεται ανάμεσά του, όπως κάνει κάθε δύο μήνες.

        Η Ενοριακή μας κοινότητα στη Σάμο εξυπηρετείται όπως είναι γνωστό από τον π. Μάριο Ψάλτη του τ. Ι, ο οποίος επισκέπτεται το νησί τουλάχιστο μία φορά το μήνα και αρκετές φορές παραμένει  περισσότερες ημέρες για να μπορέσει να εξυπηρετήσει την εκεί μικρή μας ενοριακή διεθνή κοινότητα. Κάποιες φορές η Θεία Λειτουργία τελείται και στο Καρλόβασι σε αίθουσα που μας έχει παραχωρήσει το  Πυθαγόρειο Πανεπιστήμιο Σάμου μετά την  αρνητική απάντηση του οικείου Μητροπολίτη να μας παραχωρήσει μία αίθουσα για να εξυπηρετήσουμε την  Καθολική κοινότητα του Καρλοβασίου.

        Είναι απαράδεκτο να δωρίζονται στην Αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία τόσοι Ναοί στις Χώρες της Ευρώπης από μέρους της Καθολικής Εκκλησίας και την Χώρα της Ενωμένης Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα, να  μην παραχωρείται στην καθολική Εκκλησία ούτε μία αίθουσα, παρά σε ελαχιστότατες περιπτώσεις, για να εξυπηρετηθούν οι Καθολικοί Χριστιανοί της Ελλάδος. Αυτό ούτε την Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά αλλά ούτε και την Πατρίδας μας. Δυστυχώς διδάσκουμε αλλά δεν διδασκόμαστε!

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου