Ποιμαντική Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Την Τετάρτη το απόγευμα, 17 Μαΐου, τελέστηκε στον Ενοριακό ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Μυτιλήνης Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Σεβ/τατο Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ, στο πλαίσιο της ποιμαντικής επίσκεψής του στα ακριτικά νησιά της Χίου και της Λέσβου. Συλλειτούργησαν ο εφημέριος  π. Λέων και ο Ολλανδός ιερέας π. Μαρτίνος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσφέρει τη διακονία του στους Χριστιανούς πρόσφυγες που εκκλησιάζονται στον ναό μας.

Ο Σεβασμιότατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου και να εξετάσουν την όλη πορεία πνευματική και υλική της ενορίας, αλλά και να συζητήσουν για την ποιμαντική εξυπηρέτηση των Καθολικών προσφύγων (κυρίως Αφρικανών), ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μετά το τέλος της θ. Λειτουργίας το ενοριακό συμβούλιο πρόσφερε αδελφικό δείπνο στον άξιο Ποιμενάρχη του.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 18 Μαΐου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής Σεβ/τατος Ιωσήφ πήρε το ταξίδι της επιστροφής για το νησί της Τήνου. Οι Καθολικοί της Μυτιλήνης του ευχόμαστε να είναι ούριος ο άνεμος σε όλα τα ταξίδια της ποιμαντορίας του και καρποφόρος η διαποίμανσή του στα νησιά της Τοποτηρητείας του Χίου-Λέσβου-Σάμου.

 

π. Λέων Κισκίνης

Εφημέριος Καθολικών Χίου και Λέσβου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου