Ποια είναι η πρώτη λέξη που λένε τα μωρά στις μέρες μας;

Ποια είναι η πρώτη λέξη
που λένε τα μωρά στις μέρες μας;

 

Ξεχάστε το «μαμά» και το «μπαμπά»! Η τεχνολογία έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και φαίνεται ότι… αλλάζει ακόμα και την ομιλία των βρεφών.
Σχεδόν ένας στους οχτώ γονείς υποστήριξε ότι η πρώτη λέξη του παιδιού του ήταν τάμπλετ, αντικαθιστώντας τις κλασικές λέξεις «μαμά» ή «μπαμπά», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία. Μάλιστα το 81% των γονέων παραδέχτηκε ότι το παιδί τους έχει ήδη σπάσει κάποια συσκευή.
Συνολικά 3.614 ενήλικες συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας προστατευτικών για κινητά και κομπιούτερ «Tech21» τον μήνα Ιούλιο.

Από τις απαντήσεις μάλιστα εξεπλάγησαν ακόμα κι οι ίδιοι οι ερευνητές. Το 25% των γονέων αποκάλυψε ότι τα παιδιά τους έχουν σπάσει οθόνες τάμπλετ τουλάχιστον μία φορά κατά το τελευταίο έτος, με την υψηλότερη χρήση στο σαλόνι και τη κουζίνα. Μάλιστα 4 στους 10 γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τάμπλετ για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, ενώ το 7% των γονέων αφήνει μέχρι και 4 ώρες την ημέρα τα παιδιά τους να παίζουν με εφαρμογές του τάμπλετ!

Τέλος η έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα τυπικό παιδί στις μέρες μας διαθέτει πλέον τουλάχιστον τέσσερα gadgets και οι γονείς ξοδεύουν περίπου £292 κάθε χρόνο για ένα παιδί μόνο για ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Πηγές: DailyMail.com – thrakitoday.com

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου