Ποδοσφαιρικός αγώνας κατά του αποκλεισμού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

 

 

Την Κυριακή 21-11-2021, στο αθλητικό κέντρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Λάτσιο στο Fommelo της Ρώμης, θα διεξαχθεί ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Οργάνωσης ΡΟΜ, που έχει έδρα το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, και της “ομάδας του Πάπα” Fratelli Tutti! 

Όλοι καταλαβαίνουμε το όνομα της ομάδας αλλά ποιοι θα την αποτελέσουν: Ελβετοί φρουροί, ιερείς και εργαζόμενοι (και τα παιδιά εργαζόμενων) στην Γραμματεία του Βατικανού, στην Κούρια και στην Εκκλησιαστική Ακαδημία, τρεις νέοι μετανάστες φιλοξενούμενοι στην Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου και ένας νέος με σύνδρομο Down.  Προπονητές για την παπική ομάδα οι πρώην ποδοσφαιριστές, διεθνείς με την Ιταλία, Odoacre Chierico και Marco Tardelli. Από την άλλη πλευρά, κυρίως Κροάτες Ρομ. Σε ένα αγώνα που αντίπαλος θα είναι μόνο η προκατάληψη!

 

 

Η πρωτοβουλία ήταν της κροατικής οργάνωσης που παρέχει προγράμματα σε νέους για αποφυγή της περιθωριοποίησης και στήριξη μειονοτήτων και Α.Μ.Ε.Α. Αυτά περιλαμβάνουν ποδοσφαιρικές συναντήσεις και από το 2017 έχουν την υποστήριξη του Ιδρύματος της ΟΥΕΦΑ για τα παιδιά. Η Αγία Έδρα αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση και ανέθεσε την οργάνωση του αγώνα στο Ποντιφικό Συμβούλιο Πολιτισμού. Ο επικεφαλής του καρδινάλιος Gianfranco Ravasi, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου της 17ης Νοεμβρίου, ότι «ο αθλητισμός έχει και ηθική διάσταση και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται». Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος της Π.Ο. Ρομ χαρακτήρισε “πρέσβεις μας και αγγέλους μας” τους παρόντες στη συνέντευξη, ιστορικό τον αγώνα “με τον οποίο θέλουμε να αισθανθούμε όλοι ίσοι” και θύμισε ότι είναι άδικο να υπάρχουν παιδιά σε αποκλεισμό, ακόμα και από τη δυνατότητα να έχουν φαγητό για να επιβιώσουν. 

Ο επίσκοπος B. Ambarus αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Βικαριάτου Ρώμης “Ποδόσφαιρο κατά του αποκλεισμού”, μια προσπάθεια ενσωμάτωσης Ρομ και άλλων περιθωριοποιημένων ατόμων στη ζωή της εκκλησίας, ενώ οι εκπρόσωποι της Λάτσιο μίλησαν για την προσπάθεια της ομάδας να προσελκύσει οπαδούς με δημοκρατικές ιδέες, στηρίζοντας ανάλογες δράσεις αλληλεγγύης.

Την προηγούμενη του αγώνα οι δύο ομάδες θα γίνουν δεκτές από τον Πάπα Φραγκίσκο. 

(πηγή: vaticannews)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου