ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ


Όπως κάθε χρόνο ο κλήρος της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και των Επισκοπών Σύρου, Θήρας, Κρήτης και Χίου πριν από το Πάσχα συνάζονται σε τετραήμερη πνευματική περισυλλογή τη μια χρονιά στην Τήνο και τη μια χρονιά στη Σύρο.

Η φετινή χρονιά προέβλεπε οι πνευματικές αυτές ασκήσεις να γίνουν στη Σύρο, όμως μια απρόσμενη απεργία όλων των πλοίων για εβδομήντα δύο ώρες δεν επέτρεψε στον κλήρο της Τήνου και των άλλων νησιών που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν πλοίο να φθάσει στη Σύρο.

Τότε τέθηκε πρόβλημα τι να κάνουν. Και η λύση έφθασε αμέσως να χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρονικά μέσα και από την Αρχιεπισκοπή στην Ξινάρα να παρακολουθεί  ο κλήρος της Τήνου μέσω του skypeμε ήχο και εικόνα τις ομιλίες και τις συζητήσεις που θα εξασφάλιζε ο Πνευματικός βοηθός:  DonSergioCarettoni– Εφημέριος της Εκκλησιαστικής Επαρχίας του ΦΑΝΟ, Ιταλία.

Το αποτέλεσμα  ήταν πολύ καλό. Τώρα ανοίχτηκαν νέες δυνατότητες συνεργασίας και εξ αποστάσεως όταν βέβαια η προσωπική παρουσία, που είναι αναντικατάστατη, εμποδίζεται από εξωτερικούς παράγοντες,  οι οποίοι πολλές φορές  δημιουργούνται από συνανθρώπους μας που ενώ θέλουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους καταπατούν  τα δικαιώματα των άλλων. 

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της πνευματικής περισυλλογής και ιδιαιτέρως τον ομιλητή ο οποίος δικαίωσε στο έπακρο την επιλογή που έκανε ο  Σεβασμιότατος Φραγκίσκος ο οποίος και τον προσκάλεσε να διευθύνει τις πνευματικές μας ασκήσεις.

Τόσο ο Κλήρος της Τήνου, όσο και των άλλων νησιών αλλά και όσοι ιερείς άλλων Εκκλησιαστικών επαρχιών συμμετείχαν στις φετινές πνευματικές μας ασκήσεις, χάρηκαν διότι  αυτός ο νέος τρόπος συμμετοχής, έστω και εξ αποστάσεως είχε σχεδόν τα ίδια θετικά αποτελέσματα. 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου