ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ


Όπως κάθε χρόνο ο κλήρος της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και των Επισκοπών Σύρου, Θήρας, Κρήτης και Χίου πριν από το Πάσχα συνάζονται σε τετραήμερη πνευματική περισυλλογή τη μια χρονιά στην Τήνο και τη μια χρονιά στη Σύρο.

Η φετινή χρονιά προέβλεπε οι πνευματικές αυτές ασκήσεις να γίνουν στη Σύρο, όμως μια απρόσμενη απεργία όλων των πλοίων για εβδομήντα δύο ώρες δεν επέτρεψε στον κλήρο της Τήνου και των άλλων νησιών που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν πλοίο να φθάσει στη Σύρο.

Τότε τέθηκε πρόβλημα τι να κάνουν. Και η λύση έφθασε αμέσως να χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρονικά μέσα και από την Αρχιεπισκοπή στην Ξινάρα να παρακολουθεί  ο κλήρος της Τήνου μέσω του skypeμε ήχο και εικόνα τις ομιλίες και τις συζητήσεις που θα εξασφάλιζε ο Πνευματικός βοηθός:  DonSergioCarettoni– Εφημέριος της Εκκλησιαστικής Επαρχίας του ΦΑΝΟ, Ιταλία.

Το αποτέλεσμα  ήταν πολύ καλό. Τώρα ανοίχτηκαν νέες δυνατότητες συνεργασίας και εξ αποστάσεως όταν βέβαια η προσωπική παρουσία, που είναι αναντικατάστατη, εμποδίζεται από εξωτερικούς παράγοντες,  οι οποίοι πολλές φορές  δημιουργούνται από συνανθρώπους μας που ενώ θέλουν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους καταπατούν  τα δικαιώματα των άλλων. 

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της πνευματικής περισυλλογής και ιδιαιτέρως τον ομιλητή ο οποίος δικαίωσε στο έπακρο την επιλογή που έκανε ο  Σεβασμιότατος Φραγκίσκος ο οποίος και τον προσκάλεσε να διευθύνει τις πνευματικές μας ασκήσεις.

Τόσο ο Κλήρος της Τήνου, όσο και των άλλων νησιών αλλά και όσοι ιερείς άλλων Εκκλησιαστικών επαρχιών συμμετείχαν στις φετινές πνευματικές μας ασκήσεις, χάρηκαν διότι  αυτός ο νέος τρόπος συμμετοχής, έστω και εξ αποστάσεως είχε σχεδόν τα ίδια θετικά αποτελέσματα. 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου