ΠΙΣΤΕΥΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ

ΠΙΣΤΕΥΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ

Είναι όμορφο να χαιρετά κανείς στο δρόμο κάποιον ή κάποια που γνωρίζει. Είναι ακόμη πιο σημαντικό και λεπτό να συναντάς κάποιον ή κάποια που περιμένει από σένα κάτι παραπάνω. Διαφορετικά μπορεί να προκύψουν λανθασμένες εντυπώσεις και υπόνοιες.
Ένα πρωινό πήγαινα με τα πόδια στο Ναό. Στον ορίζοντα είχε μόλις ανατείλει ο ήλιος φωτεινός και λαμπερός που μου με κτυπούσε στο πρόσωπο. Στην επιστροφή με πλησιάζει ένας φίλο, που ανησύχησε και με κάποιο περίεργο τρόπο με ρώτησε: πως και δεν τον χαιρέτησε λίγο πριν που τον συνάντησα.- Μα δε σε είδα ,του λέω
‘Ίσως διότι ήταν ο ήλιος μες τα μάτια μου, είχα τυφλωθεί από το πολύ φως……Είναι περίεργο, δεν κανείς όταν δεν υπάρχει φως αλλά το ίδιο συμβαίνει και όταν υπάρχει υπερβολικό φως.
Μου φαίνεται πως η μεγάλη δοκιμή του πνεύματος, που αντιμετωπίζουν οι άγιοι σωστά αποκαλείται «σκιώδης νύχτα», όχι επειδή ο Θεός κρύβεται, αλλά επειδή το πολύ φως Του προκαλεί την ανθρώπινη όραση. Το φως του Θεού έγινε για μας νύχτα, αλλά αποδεικνύεται υπερβολική για την αδυναμία της όρασής μας….. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου