ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ!

 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Από είκοσι περίπου χρόνια είχαμε στο μυαλό μας μεταξύ άλλων και μια λύση για την εύκολη ανάβαση στο ιστορικό Κάστρο της Νάξου. Θέλαμε να βοηθήσουμε τις  φορτωμένες νοικοκυρές, τα ηλικιωμένα άτομα και ιδιαίτερα όσα έχουν κινητικά προβλήματα, αυτά που ονομάζουμε ΑΜΕΑ, να μην στερούνται τη δυνατότητα να επισκεφθούν το μεσαιωνικό Κάστρο της Νάξου που είναι από τα ελάχιστα Κάστρα της πατρίδας μας που και σήμερα κατοικείται.

Γνωστοποιήσαμε τη σκέψη μας σε φορείς και άτομα,  όμως και οι δύο την θεώρησαν ουτοπία και όνειρο απατηλό.

Η Καθολική Μητρόπολη μας στη Νάξο  στις 22 Αυγούστου του 2012 αυτό το όνειρο το έκανε  πραγματικότητα.
Εγκαινιάσαμε μαζί με την στήριξη, ανακαίνιση και διαρρύθμιση της πρώην Μονής Ουρσουλινών  ένα ανελκυστήρα χωρητικότητας 12 ατόμων ή τριών αναπηρικών αμαξιδίων.

Τώρα  όλοι μπορούν  να ανέβουν ξεκούραστα και άνετα στην κορυφή του Κάστρου. Ο ανελκυστήρας μπορεί να τους εξυπηρετήσει.       

Όμως από την αρχή της λειτουργίας του, θέσαμε δύο όρους για τη χρήση του:

1.- Για λόγους ασφαλείας όσοι τον χρησιμοποιούν θα συνοδεύονται από ειδικό άτομο.

2.- Η λειτουργία του θα πρέπει να γίνεται κατά τρόπο, ώστε να εξασφαλίζονται τα έξοδα κίνησης και τα έξοδα συντήρησης του.

Τι το πιο λογικό;

Αποταθήκαμε σε φορείς και σε θεσμούς εντός και εκτός του νησιού (τοπική αυτοδιοίκηση, τράπεζες, ναυτιλιακές εταιρίες, Ιδρύματα (π.χ Νιάρχου) στις ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες και σωματεία των ΑΜΕΑ της Χώρας μας και τους ζητήσαμε να συμπράξουν με την Αρχιεπισκοπή μας ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό το σύγχρονο εργαλείο μετακίνησης.

Μέχρι σήμερα δεν βρήκαμε ανταπόκριση από κανένα!

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη λειτουργία του ανελκυστήρα σε ορισμένες ώρες.

Αυτές είναι: 10.00 μέχρι τις 14.00 και από τις 18.00 μέχρι τις 21.00.

Ευχή μας είναι να βρεθεί μια σωστή λύση, που θα εξασφαλίζει τους δύο παραπάνω όρους, ώστε να παραταθεί η λειτουργία του ανελκυστήρα κατά  τις βραδινές ώρες.

Περιμένουμε υπομονετικά να αντιληφθούν  όσοι  εντός και εκτός του νησιού αγαπούν την πρόοδο της Νάξου, να  μας προτείνουν συγκεκριμένους και αντικειμενικούς τρόπους, που θα συμβάλλουν στην ακόμη καλύτερη αξιοποίηση του ανελκυστήρα.

+Νικόλαος 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου