ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ

 

«ΣΚΕΨΕΙΣ»

Κύριε, βρίσκομαι μπροστά στην πόρτα σου και κτυπώ. Κτυπώ όλα τα παράθυρα του σπιτιού σου και σε παρακαλώ.
Δυσκολεύομαι να καταλάβω τα λόγια που είπες: «κάθε φορά που κάνετε αυτά σε έναν από τους μικρούς αυτούς αδελφούς μου, σε μένα το κάνετε».
Πήρα κατά γράμμα αυτά τα λόγια σου. Να γιατί δε μπορώ να διώξω με άδεια χέρια, όποιον μου ζητά βοήθεια στο όνομά σου. Σκέφτομαι   πως είσαι εσύ που χτυπάς την πόρτα της  καρδιάς μου, παρουσιάζεσαι συχνά  μπροστά μου με δακρυσμένα μάτια και μου παραπονιέσαι για τη φτώχεια σου.  
Πιστεύω πως είσαι εσύ που κατά καιρούς μου στέλνεις γράμματα γεμάτα από παρακλήσεις για βοήθεια που επιβάρυναν τον μικρό προσωπικό μου προϋπολογισμό. Και εγώ λέω πάντα ναι.  Κάθε φορά που με επισκέπτεσαι στο πρόσωπο κάποιου άλλου  για να μου ζητήσεις κάτι για σένα. Αυτό το κάνω γιατί κάθε βοήθειά μου  δε βλέπει παρά εσένα, που υποφέρεις στην Εκκλησία σου που βρίσκεται και σήμερα σε τόσες δυσκολίες ακόμη και διωγμούς.
Αυτό γίνεται για αρκετά χρόνια. Αυτά τα πολλά χρόνια  στα οποία εσύ δεν με απογοήτευσες κι εγώ ελπίζω σε σένα.
Πάντα ευαισθητοποίησες την καρδιά φίλων και ποτέ δε στερηθήκαμε το απαραίτητο για μας και τους άλλους που έβαλαν στα χέρια μας την υλική βοήθεια που προοριζόταν για σένα που ταυτίζεσαι με τόσα πρόσωπα δυστυχισμένα.
Κύριε εσύ γνωρίζεις καλά, ότι κι εγώ είμαι ένας αδύναμος και περιορισμένος σε δυνατότητες. Εσύ γνωρίζεις πόσο  κάθε βράδυ είμαι κουρασμένος  και τη νύχτα δε μπορώ να κοιμηθώ όταν ψάχνω με τη σκέψη μου μέσα στο σκοτάδι να βρω τρόπους και μέσα για να βοηθήσω τις ανάγκες τις πνευματικές και τις υλικές της Εκκλησίας σου. Εσύ γνωρίζεις πως προσφέρω όλες τις δυνάμεις μου και φθάνω μέχρι το τέλος των δυνατοτήτων μου.  Έλεγξε εσύ από ψηλά  αυτό που προσπαθώ,  αυτό που μπορώ, μέτρησε με ευσπλαχνία και συγχώρεσε όσες υποσχέσεις δεν κατάφερα να τηρήσω.
Σ’ ευχαριστώ που μέσα στη ζωή μού έμαθες πως «οι φτωχοί βοηθούν τους φτωχούς». Σ’ ευχαριστώ που γεννήθηκα φτωχός και παραμένω φτωχός. Έτσι νιώθω τη φτώχεια και των άλλων και προσπαθώ να βοηθώ κι όσους είναι πιο φτωχοί από μένα. Αυτό προσπαθώ να κάνω σε όλη τη ζωή μου αλλά θα το προσπαθήσω πιο πολύ τώρα σ’ αυτήν την αγία Τεσσαρακοστή που χθες άρχισα με την Εκκλησία σου.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

9η Κυριακή του Έτους

  9η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 16.18                          Κοίταξέ με και ελέησέ με, Κύριε, επειδή είμαι μόνος και δυστυχισμένος.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου