ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑΞΟΥ

Πάσχα στη Καθολική Μητρόπολη της Νάξου

Φέτος το Πάσχα γιορτάστηκε την ίδια ημερομηνία απ΄ όλους τους χριστιανούς. Μια ευχάριστη συγκυρία που δυστυχώς σπανίζει αφού η αλληλοκατανόηση θυσιάζεται στο βωμό της διαφορετικότητας. Ας είναι. Ο Θεός να μας συγχωρέσει.   
Στη Μητρόπολη στο Κάστρο της Νάξου η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη σε όλες τις τελετές του Πασχαλινού τριημέρου. Σπάνιο και αυτό φαινόμενο για τις μέρες μας. Ο κόσμος έχει χρόνο για όλα, αρκεί μόνο να μην του μιλήσεις για Θεό και Εκκλησία. Για να πούμε όμως όλη την αλήθεια υπάρχουν αρκετοί χριστιανοί που αν και επιθυμούν να προσέλθουν στο ναό, για διαφόρους λόγους αδυνατούν.
Ο ναός ήταν στολισμένος με ανθρώπους διαφόρων δογμάτων και εθνικοτήτων που ενώθηκαν για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε Αγία Ώρα προσευχής.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα έγινε ο Δρόμος του Σταυρού και το βράδυ η Ακολουθία των Παθών με την περιφορά του όμορφα στολισμένου Επιταφίου του 18ου αιώνα στους δρόμους του Κάστρου. Πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή ψάλλοντας ύμνους από την πλούσια λατρευτική χριστιανική παράδοση ανατολής και δύσης (StabatMater, Αι γενεαί πάσαι).

Αποκορύφωμα του πασχαλινού τριημέρου είναι η Αγρυπνία του Μεγάλου Σαββάτου που ολοκληρώθηκε με την πανυγηρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως. 

Σε όλες τις τελετές προΐστατο ο εφημέριος Μητροπόλεως π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος βοηθούμενος από τον υπεφημέριο διάκονο Γεώργιο Παλαμάρη.
Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους τους ευλαβείς πιστούς που βοήθησαν και συμμετείχαν, ο καθένας με τον τρόπο και το χάρισμά του, στην προετοιμασία και πραγματοποίηση των Ιερών Ακολουθιών.
Δ. ΓΠ

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου