Παρελειπόμενα από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου (Β)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ (Β)

 

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε στην Αποστολική Νουντσιατούρα χωριστές συναντήσεις

με τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Παπανδρέου. Θέματα όπως το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή και οι εξελίξεις στην Ευρώπη συζητηθήκαν στις συνομιλίες. 

Η μόνη “μη πολιτική” προσωπικότητα που έγινε δεκτή από τον Πάπα ήταν η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 6-12-21, στην Αποστολική Νουντσιατούρα. Να σημειωθεί ότι είχαν ήδη συναντηθεί, παλαιότερα, στη Ρώμη και ο Φραγκίσκος ήταν σε γνώση του πολύχρονου έργου της για τα παιδιά. Η κα Βαρδινογιάννη δήλωσε ότι ευχαρίστησε τον Πάπα για το ταξίδι του στη Χώρα μας και τη δράση του και ζήτησε την ευλογία του για τα παιδιά της “Ελπίδας”. 

Κατά την επίσκεψη του Πάπα στον Μακαριότατο Ιερώνυμο, ο παριστάμενος γνωστός δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόγλου, που είχε ήδη γνωρίσει τον Ποντίφικα όταν συνόδευε τους  Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Ρώμη, πρόσφερε στον Φραγκίσκο Συλλογή ποιημάτων του Αγιορείτη Μοναχού Συμεών του Περουβιανού. Ο Πάπας δήλωσε γνώστης του ποιητικού έργου του μοναχού, καθότι έχει επαινεθεί από τον νομπελίστα συμπατριώτη του Μάριο Βάργκας Λιόσα! Ο κος Κεχαγιόγλου προσήλθε και στη Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής.

Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου ο Πάπας συναντήθηκε, επίσης με καθολικούς νέους, πρόσφυγες από τη Συρία, που φιλοξενούνται από την Αρμενική Εξαρχία της Ελλάδας. Οι νέοι διηγήθηκαν τις περιπέτειές τους μέχρι να φθάσουν στη Χώρα μας και ο Πάπας τους ενθάρρυνε ευχόμενος ένα ειρηνικό και καρποφόρο μέλλον.

Υπήρξαν πολλές συναντήσεις του Πάπα στη Χώρα μας που την οργανωτική ευθύνη είχε η τοπική μας Εκκλησία, ειδικά η Ποιμαντική Επιτροπή Αρχιεπισκοπής Καθολικών της Αθήνας: στον Άγιο Διονύσιο, στο Μέγαρο Μουσικής, στη Σχολή Ουρσουλινών, αλλά και σε τμήμα της επίσκεψης στη Λέσβο. Δεκάδες καθολικοί εθελοντές πρόσφεραν το χρόνο και τις ικανότητές τους, για να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το κατάφεραν και έχουν τις ευχαριστίες όλων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου