Παραδόθηκε το ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ

Έκλεισε ο κύκλος μίας αδικίας σε βάρος της Καθολικής Επισκοπής Χίου

 

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ

 

 

Τον κύκλο μίας ιστορικής αδικίας σε βάρος της Καθολικής Επισκοπής Χίου, έκλεισε οριστικά το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Βρουλή να παραδίδει στον Καθολικό Μητροπολίτη Παντός Αιγαίου και Τοποτηρητή της Καθολοκής Επισκοπής Χίου Σεβ.το Ιωσήφ Πρίντεζη, το ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ στο Γαλλικό Κολλέγιο, το οποίο με ευθύνη της είχε καταστρέψει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.

Το έργο κόστισε συνολικά 270.000 ευρώ με την Καθολική Επισκοπή να προγραμματίζει τα επίσημα θυρανοίξια του Ναού τον προσεχή Σεπτέμβριο με Οκτώβριο μετά την ολοκλήρωση των απαραιτήτων διαμορφώσεων για τη Θεία Λατρεία, της τακτοποίησης του εσωτερικού και της ρευματοδότησης του Ναού.

Την ευγνωμοσύνη του για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού, που αποτέλεσε τόπο προσευχής, λατρείας αλλά και διδασκαλίας των Καλογραιών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Σεβ. Ιωσήφ, κάνοντας αναφορά και στις πολυετείς ενέργειες του προκατόχου του Σεβ.του Νικολάου Πρίντεζη, ενώ από την πλευρά του ο Εφημέριος π. Λέων Κισκίνης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της ύπαρξης και δραστηριοποίησης της Καθολικής Κοινότητας Χίου.

πΛΚ

 

https://www.politischios.gr/ekklisiastika/ekleise-o-kuklos-mias-adikias-se-varos-tis-katholikis-episkopis-vinteo?fbclid=IwAR0sMDxQhT-7J6-LXhuS7_NknN6tUUcHKM1LeGCq_AyZ57waizHaDXQGzeY

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου