ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

 

Στις 24-26 Μαϊου ο Πάπας στους Αγίους Τόπους για την συνάντηση
με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

Σε ανάμνηση της πρώτης συνάντησης του Πάπα Παύλου Στ
με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, το 1964

Ύστερα από 50 χρόνια, από την πρώτη συνάντηση του Πάπα Παύλου Στ και του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα στα Ιεροσόλυμα, με την οποία εγκαινιάσθηκε μια νέα περίοδος επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα στην Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, οι διάδοχοί τους, Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συναντηθούν στους Αγίους Τόπους στα τέλη Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στην καθιερωμένη ομιλία του μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία, θα επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους από τις 24 μέχρι και τις 26 Μαΐου, όπου και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης συναντήσεως των προκατόχων τους Παύλου Στ και Αθηναγόρα.

Ο Πάπας, όπως είπε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, θα επισκεφθεί το Αμμάν της Ιορδανίας, την Βηθλεέμ και τα Ιεροσόλυμα και κατά τη διάρκεια της προσκυνηματικής επισκέψεώς του θα συναντήσει και τους επικεφαλής των Εκκλησιών των Αγίων Τόπων και τους τοπικούς πνευματικούς ηγέτες άλλων θρησκειών.

Πηγή:amen


 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου