Παντηνιακός Δρόμος του Σταυρού

Η Εκκλησία της Τήνου, την Κυριακή 10 Απριλίου πραγματοποίησε τον Παντηνιακό δρόμο του Σταυρού. Ξεκινώντας από το Μοναστηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου στη Μέση και μελετώντας το Πάθος του Χριστού έκανε μία συμβολική πορεία προς το λόφο του Εξωμβούργου που συμβολίζει το λόφο του Γολγοθά.

Αυτή τη χρονιά οι σκέψεις στις δεκατέσσερις στάσεις του Δρόμου του Σταυρού μας προέτρεψαν να μελετήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, όπως η πανδημία που μας χτυπά ακόμα, ο πόλεμος κ.λπ., να σκεφτούμε τον βαθμό ευθύνης που έχει ο καθένας μας και μας προέτρεψαν να μην μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στον πόνο του άλλου, αλλά να εργαζόμαστε για την ειρήνη και τη βασιλεία του Θεού σε όλο τον κόσμο.

Της όλης πορείας προηγείτο ο τεράστιος ξύλινος  Σταυρός τον οποίο έφερε στην αρχή της πορείας ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και στη συνέχεια, σε κάθε στάση, αναλάμβαναν γυναίκες, άνδρες και παιδιά να τον φέρουν ενώ άλλοι διάβαζαν αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη, μία σύντομη μελέτη και μια ειδική δέηση την οποία απεύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από στάση σε στάση όλος ο λαός χρησιμοποιώντας τα κείμενα που είχε στη διάθεσή του σε ειδικό τεύχος έψαλε τους ύμνους του Πάθους και της Πονεμένης.

Όταν η πορεία έφθασε στο λόφο του Εξωμβούργου και εισήλθε η πομπή στο Ναό της Ιεράς Καρδίας, και μετά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσέλθουν στο Μυστήριο της  Εξομολόγησης.

π. Ιωσήφ Ρόσσι

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου