Πανηγύρι για τον άγιο Ιωσήφ Eργάτη στα Λουτρά

 

Μάιος μήνας, και όπως κάθε χρόνο με τη πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Κάριτας Νάξου – Τήνου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στα Λουτρά, προς τιμήν του αγίου Ιωσήφ Εργάτη.

Στο πολύ μικρό εκκλησάκι του αγίου, και για την ακρίβεια ακριβώς έξω από τη πόρτα του, (αφού οι διαστάσεις του  θα επέτρεπαν ίσα-ίσα τη παρουσία του ιερουργού και ενός μόνον άλλου ατόμου) έξω, λοιπόν, στο χώρο που το Serviam Café χρησιμοποιεί για τις δραστηριότητές του, έλαβε χώρα η τέλεση της Θείας Λειτουργίας με την παρουσία του Δ.Σ. της Κάριτας. Συλλειτούργησαν οι πατέρες Ιωάννης, Ιωσήφ και Ιγνάτιος, με τον Αρχιεπίσκοπό μας σεβ. Ιωσήφ.

Σ’ αυτόν τον όμορφο και φιλόξενο χώρο που οι εθελοντές είχαν κατάλληλα περιποιηθεί, αντήχησαν οι ύμνοι και οι δεήσεις της Λειτουργίας καθώς και η εμπεριστατωμένη ομιλία του Σεβασμιότατου. Ξεκινώντας από την περιγραφή «της γεμάτης αδικίας και εκμετάλλευσης κατάστασης στην οποία ζει η ανθρωπότητα … στο ότι ο άνθρωπος είναι δούλος και δυστυχισμένος όσο το χρήμα κυριαρχεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος το χρήμα»,  κληθήκαμε να εμβαθύνουμε σ’ αυτό «που ο άγιος Ιωσήφ, η Εκκλησία, ο Λόγος του Θεού έχουν να μας πουν … εναντίον της απληστίας, και για να εργαζόμαστε για να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε αλλά και για να μπορούμε να είμαστε γενναιόδωροι και φιλάνθρωποι προς εκείνους που στερούνται … Μαζί με τους κοινωνικούς μας αγώνες για το ενιαίο δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, εμείς οι Χριστιανοί καλούμαστε να δίνουμε την μαρτυρία της πίστης μας στον Δημιουργό των πάντων».

Η αναφορά στο έργο της δημιουργίας ταίριαξε ιδιαίτερα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του Serviam Café.

Στο τέλος της τελετής δεν έλειψε ένα κέρασμα με γλυκό και το απαραίτητο ρακί και οι ευχές όλων να έχουμε μια καλή και εποικοδομητική εργασία με το άνοιγμα του Café που θα γίνει προς το τέλος του μήνα.

 

Στέλλα Φωσκόλου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου