Πανηγύρισαν στην Τήνο οι Ενορίες Σκαλάδου και Αετοφωλιάς

Με συμμετοχή των ενοριτών, ευλαβών και φιλέορτων τελέστηκε η ετήσια πανήγυρη των ενοριακών κοινοτήτων Σκαλάδου και Αετοφωλιάς Τήνου, οι οποίες έχουν ως κοινό Προστάτη τον Άγιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη.

Την παραμονή της εορτής

Την Παραμονή της εορτής τελέστηκε στην ενορία της Αετοφωλιάς Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Αρχιεπίσκοπο π. Ιωσήφ και συμπροσευχήθηκε μαζί του ο Εφημέριος π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο οποίος και τον υποδέχτηκε για πρώτη φορά στο χωριό.
Στο τέλος πριν από την ευλογία προσφέρθηκε από τον Σύλλογο του χωρίου ένα βιβλίο, καθώς και ένα κεραμικό σκεύασμα.
Μετά τον Εσπερινό προσφέρθηκε δείπνο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου από το εστιατόριο «Κουναριά».

Στην Ενορία του Σκαλάδου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός από τον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο, μαζί του προσευχήθηκαν ο Εφημέριος π. Μάρκος Φώσκολος, και ο Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Αγάπης π. Νίκος Ψάλτης.

Την ημέρα της γιορτής

Στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Σκαλάδο τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ και συλλειτούργησαν μαζί του: ο εφημέριος της Ενορίας π. Μάρκος Φώσκολος και ο Εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Αγάπης π. Νικόλαος Ψάλτης.
Στο τέλος της Τελετής έγινε η ανταλλαγή των ευχών και το ποιμαντικό συμβούλιο της Ενορίας μαζί με τον Σύλλογο δώρισαν στον Σεβασμιότατο ένα βιβλίο με την ιστορία της Ενορίας του Σκαλάδου.

Στην Ενορία της Αετοφωλιάς τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον π. Ιωάννη Σκλάβο και μαζί του συλλειτούργησε ο Εφημέριος π. Φραγκίσκος Βιδάλης.

π.Ι.Σ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου