ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου το απόγευμα, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ούρσουλας, Προστάτισσας του Μοναχικού Τάγματος των  Μοναχών Ουρσουλινών, τελέστηκε στο Ναό του Αγίου Αντωνίοπυ στην Παλλάδα της Τήνου, Αρχιετατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας. Με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησε και  ο π. Μάρκος Βιδάλης του Κλήρου της Αθήνας, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο.

        Αρκετοί πιστοί συμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και μαζί τους και όλες οι μοναχές Ουρσουλίες της Τήνου: η εν ζωή αδελφή Θηρεσία Φόνσου και οι πολιάριθμες καικοιμημένες των οποίων οι ψυχές από τον ουρανό αγάλλονταν, διότι η τοπική μας Εξκκλησία ποτέ δεν ξεχνά τις άπειρες ευργεσίες που της πρόσφεραν μέσα στους αιώνες. Και σήμερα, παρά την κλονισμένη υγεία της μοναδικής μοναχής στην Τήνο αδ.  Θηρεσίας, συνεχίζουν να δίνουν μαρτυρία της αφιερωμένης στον Θεό ζωής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τις αδελφές για το τεράστιο πνευματικό, κατηχητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επετέλεσαν στο νησί της Νάξου και της Τήνου. Είναι αυτά τα δύο νησιά, από τα οποία ξεκίνησαν οι μοναχές Ουρσουλίνες την αποστολή τους στην Ελλάδα την οποία και συνεχίζουν μέχρι σήμερα οι δυστυχώς ελάχιστες.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου