ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΥΛΑΒΩΝ

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΥΛΑΒΩΝ

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, εορτή του Αγίου Ιωσήφ, το εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο χωριό ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ανάμεσα στην Κώμη και στον κρόκο Τήνου, έζησε στιγμές μοναδικές  με την πανήγυρη του Προστάτη αυτού του χωριού που δεν έχει κατοίκους αλλά έχει το ίδιο το χωριό πολλούς θαυμαστές και ο Ναός του, αφιερωμένος στον Άγιο Ιωσήφ, πολλούς ευλαβείς.

Στις 5 το απόγευμα με ένα όμορο λαμπερό ήλιο και το κρύο που περίμενε να βασιλέψει ο ήλιος για να κάνει την εμφάνισή του,  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο και συλλειτουργούς τον υπεύθυνο του Ναού και εφημέριο της Ποιμαντικής ενότητας Κώμης π. Δημήτριο Δαλέζιο και τον εφημέριο της Ποιμαντικής Ενότητας Αγάπης π. Νικόλαο Ψάλτη.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος αλλά έλειπαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού που δεν υπάρχουν πια και οι τελευταίοι αναπαύονται στο εκεί «ενοριακό κοιμητήριο». Είναι το μόνο ανενεργές κοιμητήριο από τα 22 ενοριακά μας κοιμητήρια στην Τήνο και που σήμερα, δυστυχώς, έχουν αρκετή κίνηση, όχι μόνο επισκεπτών αλλά και φιλοξενουμένων.

Η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε μέσα σε μία ατμόσφαιρα σιγής και προσευχής. Αυτό έγινε αντιληπτό πρώτα από  τον ίδιο τον πρώτο Λειτουργό. Συγχάρηκε τους παρόντες για την παρουσία τους και την προσοχή τους και το κίνητρο που τους οδήγησε στο Ναό αυτό που ήταν σίγουρα η πίστη αφού δεν είχαν προσκληθεί από κανένα.  Τους  ζήτησε να επωφεληθούν από την παρουσία τους στην πανήγυρη για να πάρουν την απόφαση να μιμηθούν το παράδειγμα πίστης του Αγίου Ιωσήφ. Ο Άγιος αυτός ο δίκαιος, απλός και ταπεινός ήταν πάντα επί ποδός. Ήταν  έτοιμος να εκτελέσει το θέλημα του Θεού χωρίς να σκεφθεί αν αυτό θα του κοστίσει ή θα τον ταλαιπωρήσει ή και θα βάλει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Το μόνο που ήθελε να εξασφαλίσει ήταν προστασία της συζύγου του της Μαρίας και του Ιησού, που ο Ουράνιος Πατέρας του είχε αναθέσει την φροντίδα κατά την επίγεια ζωή του.

Μίλησε για την φυσική και πνευματική πατρότητα και ζήτησε από όλους να αντισταθούν στην προσπάθεια των θρησκευτικά αδιάφορων και νομοθετών που θέλουν να  ωφελήσουν την ανθρώπινη κοινωνία καταστρέφοντας το βασικό της κύτταρο που είναι η οικογένεια!

Τέλος ζήτησε από όλους να προσευχηθούν για τους κυβερνώντες την Πατρίδα μας ώστε να μην νομοθετούν αντίθετα προς το νόμο του θεού και τις αρχές του Ευαγγελίου. Ζήτησε  επίσης ιδιαίτερα να προσευχηθεί όλη η παρούσα Εκκλησία ώστε να στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις των ημερών αυτών και η Πατρίδα μας να περάσει σε καλύτερες ημέρες, ιδιαίτερα όσοι περισσότερο υπέφεραν και υποφέρουν από την οικονομική κρίση.

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι παρόντες Ιωσήφ και Ιωσηφίνες εξασφάλισαν ένα κέρασμα σε όλους τους ευλαβείς του Αγίου Προστάτη τους.

Φωτογραφίες: Νίκος Φώσκολος

[module-400]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου