ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

 

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

Ο Θεός δημιούργησε την όμορφη φύση και τη χάρισε στον άνθρωπο για να την απολαμβάνει και να εξυπηρετείται από αυτήν. Η μαστοριά του απλού τεχνίτη, πιστού και ευλαβούς του Θείου κατασκεύασε γραφικά ξωκλήσια και λιτές κατ'κιές για να ζει ξέγνοιαστα κι απλά το βιο του.

Στην απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής "Γαστριών" στα Κιόνια της Τήνου, σχετικά κοντά στην παλιά και νέα πόλη, μεταξύ θάλασσας και στεριάς, το ξωκλήσι άγιος Στέφανος στέκει βιγλάτορας των κατά παράδοση ασχολούμενων με τη θάλασσα κατοίκων της περιοχής Κτικάδου – Κιονίων.

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013, εορτή του πρωτομάρτυρα Διακόνου Αγίου Στεφάνου, κατά το Δυτικό ημερολόγιο, γιορτάστηκε η μνήμη του με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Εφημέριο Τιμίου Σταύρου Κτικάδου (Κιονίων) Τήνου π. Γεώργιο Ανδριώτη.

Στην λιτή ήρεμη ομορφιά, με αγνάντι την απεραντοσύνη του Αιγαίου, τη νηνεμία της θάλασσας, με τον ήλιο να λάμπει ψηλά καταχείμωνα, η πνευματική ανάταση εύκολα γίνεται αποδεκτή στην ταπεινότητα των ανθρώπων.

Συναδέλφωση, ομορφιά της φύσης, με μονοπάτια και αγριολούλουδα πλάι – πλάι με τον παφλασμό του κύματος στην ακτή και στις νοτισμένες πέτρες, σιμά πολύ η ρότα του πλοίου της γραμμής, κέρασμα με ρακί και άλλα καλούδια από φιλόξενους ευλαβείς του αγίου, φιλικοί εγκάρδιοι χαιρετισμοί, και… λίγο απέχει η ευτυχία από κοντά μας.

Όμορφη και η επιστροφή όσο και ο πηγαιμός.  

Πηγή: tiniaki.gr.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου