ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Στις 17 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου ή του ερημίτη όπως χαρακτηριστικά επίσης αποκαλείται, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού μας Ναού π. Γεώργιο Παλαμάρη και μαζί του συλλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος των νησιών Νάξου και Πάρου Παν/τατος π. Εμμανουήλ  Ρεμούνδος.

Η προσέλευση των ευλαβών του Αγίου στον ιστορικό αυτό και πανέμορφο Ναό του Αγίου Αντωνίου στο λιμάνι της Νάξου, έδωσε την ευκαιρία  σε πολλούς κατοίκους του νησιού να γνωρίσουν από κοντά αυτόν τον περίλαμπρο ιστορικό ναό που είναι από τους πρώτους χριστιανικούς Ναούς που οικοδομήθηκε στο νησί της Νάξου και έχει μια λαμπρή ιστορία η οποία όμως σε πολλούς σύγχρονους είναι άγνωστη.

Από καιρό έχει ετοιμαστεί φάκελος, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για την αναπαλαίωσή του. Δυστυχώς όμως  δεν βρέθηκε ακόμη ο ευεργέτης ή ο κρατικός φορέας  που θα αναλάβει τη δαπάνη  για την επισκευή του, προκειμένου να παραδοθεί ένα νέο αξιοθαύμαστο ιστορικό Μνημείο στους  ευλαβείς και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.

Θα περιμένουμε!

[module-344]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου