Πανήγυρη των Αγίων Αρχαγγέλων στον Ταραμπάδο

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΜΠΑΔΟ ΤΗΝΟΥ

 

Την τιμή των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ γιόρτασε στις 29 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας. Ο Μιχαήλ είναι ο πιο ένδοξος και λαμπρός ταξιάρχης των ασωμάτων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας οι άγγελοι είναι υπηρέτες και αγγελιαφόροι του Θεού. Είναι δημιουργήματα ολότελα πνευματικά, έχουν διάνοια  και θέληση. Σκέπτονται και μπορούν να διαλέξουν το καλό ή το κακό. Είναι πλάσματα με προσωπικότητα και αθάνατα, δημιουργήθηκαν από το Θεό πριν από τη δημιουργία του ανθρώπου και ξεπερνούν σε τελειότητα όλα τα ορατά δημιουργήματα του Θεού. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θεωρείται «αρχηγός των ουράνιων δυνάμεων» δηλαδή  των αγγέλλων, στον πόλεμο εναντίον του κακού, το οποίο στην Αποκάλυψη  αντιπροσωπεύεται  από τον δράκοντα  με τους αγγέλους του. 

Την παραμονή Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο Πρίντεζη πρώην Νάξου-Τήνου και συμπροσευχήθηκε μαζί του ο εφημέριος του Ναού π. Ιωάννης Σκλάβος και ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κτικάδου π. Γεώργιος Ανδριώτης, ενώ ανήμερα της εορτής  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου, Αποστολικό τοποτηρητή της  Επισκοπής Χίου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου π. Ιωσήφ Πρίντεζη όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μαζί του συλλειτούργησαν ο εφημέριος της Π. Ε. Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος, ο π. Γεώργιος Ανδριώτης και ο π. Μάρκος Βιδάλης.

Τα βιβλικά κείμενα διαβάστηκαν από λαϊκά μέλη του εκκλησιάσματος ενώ στην συνοδεία των ύμνων με το αρμόνιο ήταν ο κ. Χρήστος Φιοράντης.

Ο εφημέριος με θερμά λόγια καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο στην ενορία του Ταραμπάδου, ευχόμενος μεταξύ άλλων, καλή ποιμαντορία ενώ ο Σεβασμιότατος με την σειρά του,  ευχαρίστησε τον εφημέριο για τα καλά του λόγια και τις ευχές του και κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και  ιδιαίτερα σε όσους και όσες έχουν την τιμή να φέρουν το όνομα των Αρχαγγέλων.

π.Ι.Σ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου