Πανήγυρη Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στη Ρώμη και η ευλογία των ωμοφορίων

Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, για την Εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Μαζί με τον Ποντίφικα συλλειτούργησαν οι νέοι Αρχιεπίσκοποι – Μητροπολίτες που χειροτονήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και δύο Έλληνες Αρχιεπίσκοποι: ο Αρχιεπίσκοπός μας Σεβασμιότατος Ιωσήφ και ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας Σεβασμιότατος Γεώργιος.

Ο διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου Πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο, τα ωμοφόρια (Pallium) τα οποία οι νεοχειροτονημένοι Μητροπολίτες θα μπορούν να φορούν μέσα στα όρια της Εκκλησιαστικής τους Περιφέρειας.

Το ωμοφόριο κατασκευάζεται από μαλλί προβάτων, δηλώνει την κοινωνία αγάπης με τον Επίσκοπο Ρώμης και συμβολίζει τον Καλό Ποιμένα, υπόδειγμα κάθε ποιμένα, που πρέπει να φροντίζει τα πρόβατα του νοητού ποιμνίου του, να τα οδηγεί και να σηκώνει στους ώμους του τα πληγωμένα. Το Pallium ευλογείται και παραδίδεται κάθε χρόνο την ημέρα της Πανήγυρης των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Παρούσα στην πανήγυρη ήταν αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία απαρτιζόταν από τον Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος Σεβασμιότατο Εμμανουήλ.
Στο τέλος της Λειτουργίας ο Ποντίφικας μαζί με το Μητροπολίτη Εμμανουήλ προσκύνησαν στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου.

Ο Ποντίφικας μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η Εκκλησία γίνεται πιο πειστική όταν κατορθώσει να απελευθερωθεί από τους φόβους, την υποκρισία και την εξουσία της.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου