Πανήγυρη της Αγίας Άγγελας στον Κουμάρο

«Βαδίζετε στο φώς, ζείτε μέσα στη χαρά, στη δράση, στην ελπίδα». Με τα λόγια αυτά της Αγίας Άγγελας Merici ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο στον Κουράρο Τήνου που έλαβε χώρα ανήμερα της εορτής της στις 27 Ιανουαρίου 2023.

Η Αγία Άγγελα διακατεχόταν από βαθιά πίστη στον Ιησού, ακλόνητη ελπίδα και όραμα. Με αυτά τα στοιχεία «έκτισε» τον μοναχικό κολοσσό του Τάγματος των Αδελφών Ουρσουλινών κυριαρχώντας σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Η αναγνωρισμένη παρουσία του τάγματος στην Τήνο έχει αφήσει το στίγμα της όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στην πνευματικότητα και στην ευλάβεια. Αυτό αποτυπώνεται και από τους πολλούς ναούς, τους διάσπαρτους ανά το νησί, που ανήγειραν οι Μοναχές Ουρσουλίνες.

Στον Κουμάρο, κάποτε λειτούργησε η θερινή κατοικία των μοναχών των Λουτρών και δίπλα της υπάρχει ο Ναός για την εξυπηρέτηση των πνευματικών και λατρευτικών τους αναγκών που αφιέρωσαν στην ιδρύτριά τους Αγία Άγγελα. Πρόκειται για έναν μονόκλιτο ναό με έντονα νεογοτθικά στοιχεία. Για την περίσταση του πανηγυριού τον περιποιήθηκαν οι εθελοντές της Κάριτας Τήνου.

Στη Θεία Λειτουργία προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ και συλλειτούργησαν μαζί του αρκετοί ιερείς. Η παρουσία των ευλαβών στη Λειτουργία μαρτυρεί τη νοσταλγική σχέση που υφίσταται μεταξύ αυτών και των Ουρσουλινών, οι οποίες παρότι έκλεισαν τον κύκλο της παρουσίας τους στην Τήνο -και μάλλον στην Ελλάδα- κατορθώνουν ακόμα να κάνουν αισθητή την γλυκιά τους παρουσία με τρόπο μυστηριώδη και ανεξήγητο!

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ανέθεσε τη διαποίμανση της χηρευούσης Ενορίας του Κουμάρου στον π. Ιγνάτιο του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου διορίζοντάς τον επισήμως Εφημέριο. Άξιος.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου