Πανήγυρη Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Καρκάδο Τήνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η πανήγυρη της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήριος, στον ομώνυμο Ενοριακό Ναό του Καρκάδου Τήνου.

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το βράδυ, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ Πρίντεζης, τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό. Μαζί του συμπροσευχήθηκε ο Εφημέριος του Ναού π. Φραγκίσκος Βιδάλης και ο Ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος.

Ο Σεβασμιότατος μετά από την ανάγνωση της περικοπής από την επιστολή προς Φιλιπισίους κήρυξε τον Θείο Λόγο όπου και εξήγησε την σημασία της εορτής για τους Χριστιανούς!

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Εφημέριος π. Φραγκίσκος, με θερμά λόγια καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο στην Ενορία και μεταξύ άλλων του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία.

Ανήμερα, την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο της Π.Ε. Καλλονής π. Φραγκίσκο Βιδάλη, όπου και κήρυξε τον Θείο λόγο, μιλώντας για την Μεταμόρφωση του Κυρίου μας στο Όρος Θαβώρ.

Τα βιβλικά κείμενα ανεγνώσθησαν από λαϊκά μέλη της Ενορίας, τα οποία πάντα με περισσή φροντίδα και αγάπη βοηθάνε στο Ιερό, αλλά και στον ευπρεπισμό του Ναού. Τους ύμνους συνόδευε στο εκκλησιαστικό όργανο ο κ. Αρμακόλας Ιωάννης.
Όλα τα μέλη της μικρής αυτής Ενοριακής κοινότητας ήταν παρόντα, αλλά και ευλαβείς από τα γύρω χωριά της Ποιμαντικής Ενότητας Καλλονής.
Μετά το πέρας των Ιεροτελεστιών υπήρχε πλούσιο κέρασμα για τους παρευρισκομένους.

Δμφ
Φωτογραφίες Πέτρος Αρμάος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου