Πανήγυρη Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Ξινάρα Τήνου

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 τελέστηκε στο χωριό Ξινάρα Τήνου με λαμπρότητα ο Εσπερινός της παραμονής της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με τη συμμετοχή των ενοριτών.
Της τελετής προΐστατο ο Εφημέριος, π. Φερνάντο Μπράβο ΕΛ, και συλλειτούργησαν ο υπεφημέριος π. Ιωσήφ Ρόσσι ΕΛ (οι δύο Ιερομόναχοι του Μοναστικού Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου) και ο Διάκονος π. Μάριος Φώσκολος.
Στην αρχή έγινε η Έκθεση Παναχράντου Μυστηρίου της Ευχαριστίας για την προσκύνηση των πιστών, απαγγέλθηκε το Άγιο Ροδάριο και στη συνέχεια εψάλλει ο Εσπερινός.

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατο Νικόλαο Πρίντεζη, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προσωπικότητες των δύο μεγάλων Αποστόλων, πυλώνων και θεμελίων της Εκκλησίας. Συλλειτούργησαν οι πατέρες Φερνάντο και Ιωσήφ, ο π. Νικόλαος Ψάλτης (Εφημέριος Αγάπης Τήνου), ο π. Γιώργος Παλαμάρης (Εφημέριος Νάξου), και ο Διάκονος π. Μάριος Φώσκολος υπηρετούσε στο Ιερό.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο εφημέριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Νικόλαο που για 28η συνεχόμενη φορά τέλεσε αυτή την ενοριακή εορτή στην Ξινάρα.
Έπειτα οι ενορίτες προσέφεραν φιλόξενο κέρασμα σε όλους τους παρόντες στην πλατεία του χωριού.
Όλοι απόλαυσαν το κλίμα χριστιανικής χαράς.

Από το γραφείο της Ενορίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου