Πανήγυρη Αγίου Ισιδώρου στη Χίο

Η Χίος πανηγύρισε τον Άγιο Προστάτη της

 

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, 5η Κυριακή του Πάσχα, πανηγύρισε το Παρεκκλήσιο του Αγίου Μάρτυρος Ισιδώρου στην περιοχή Τάλαρος, στον Κάμπο Χίου.

Ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, τέλεσε αρχιερατική θεία Λειτουργία στις 10 το πρωί και μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος Χίου π. Λέων Κισκίνης.

Το ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου και οι βοηθητικοί χώροι ήταν γεμάτοι από ευλαβείς του Αγίου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον άγιο Προστάτη της τοπικής μας Εκκλησίας της Χίου, αλλά και όλου του νησιού, και να του ζητήσουν, διά των ικεσιών του, τη δύναμη του Θεού για να υπερασπίζονται την πίστη τους, όπως ακριβώς έκανε ο Άγιος Ισίδωρος.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου, κατά την ετήσια πανήγυρη, συγκεντρώνει πολλούς ευλαβείς καθολικούς και ορθοδόξους, οι οποίοι πέρα από κάθε δογματική διάκριση εκφράζουν από κοινού την ευλάβειά τους προς τον Άγιο Προστάτη της Χίου, ο οποίος άφησε στο νησί δύο πολύτιμα δώρα: τη μαρτυρία της πίστεως στους χριστιανούς και, κατά την παράδοση, τη μαστίχα στους γεωργούς.

Απών από τη φετινή πανήγυρη ήταν ο άγγελος-φύλακας του Ναού, η κυρία Αγγέλα Μελέκου, η οποία και φρόντιζε το Ναό για δεκαετίες. Η απουσία της ήταν αισθητή, διότι αναγκάστηκε να παραμείνει στο σπίτι της, δίπλα από τον Ναό, λόγω της μεγάλης ηλικίας της (είναι πλέον 108 ετών).

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην διάδοχο της κυρίας Αγγέλας, την κυρία Δέσποινα Κουτσουράδη, η οποία με τη σειρά της αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι αγαπά το Παρεκκλήσιο και το φροντίζει κάθε μέρα όπως και το σπίτι της, που είναι μία θαυμάσια αρχοντική οικία μέσα σε ένα καταπράσινο από καρποφόρα δέντρα κήπο.

Μετά τη θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε την ευλογία του Θεού με τις ικεσίες του Αγίου Ισιδώρου σε όλους τους ευλαβείς του. Ευχαρίστησε επίσης την κ. Δέσποινα, και όλους τους κυρίους και τις κύριες, για την άρτια οργάνωση και το πλούσιο κέρασμα που πρόσφεραν.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος, ο εφημέριος και άλλοι φίλοι επισκεφθήκαμε την κυρία Αγγέλα, η οποία μας υποδέχθηκε κατασυγκινημένη και μας γέμισε με σοφές ευχές, όπως: «Ο Άγιος Ισίδωρος να σας σιδερώνει», δηλαδή να μας κρατά σιδερένιους.

Και του χρόνου με υγεία!

π. Λέων Κισκίνης,

Εφημέριος Καθολικών Χίου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου