ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

 

Το πρωί της  Τετάρτης 7 Μαΐου, το Κάστρο Νάξου δέχτηκε μια συμπαθή επίσκεψη. Μία μικρή ομάδα από το σχολείο με ειδικά προβλήματα αλλά και πολλά χαρίσματα από τον Άγιο Θαλλέλαιο, χρησιμοποιώντας τον αγαπημένο τους φίλο τους που λέγεται «ανελκυστήρας»  και τον οποίο κατασκεύασε  η  Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου στην ανακαινισθείσα πρώην Μονή Ουρσουλινών στο Κάστρο Νάξου, δυστυχώς χωρίς καμία κρατική βοήθεια, έφθασαν μαζί με τους δασκάλους και τους συνοδούς τους  από την οδό Πάπα Μαρτίνου μέχρι στην κορυφή του Κάστρου, απόπου και η πιο κάτω αναμνηστική φωτογραφία.

Από εκεί με  τη βοήθεια των ειδικών ραμπών που έχουν κατασκευαστεί  και αυτές από την Αρχιεπισκοπή στα σκαλιά του Κάστρου, έφθασαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον ειδικό στο είδος και εφημέριο του Ναού Παν/τατο  π. Μανώλη και θαύμασαν την  ιστορική αμφιπρόσωπη εικόνα της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος πληροφορηθείς την σημαντική αυτή επίσκεψη κατέβηκε από την Αρχιεπισκοπή για να συναντήσει τα παιδιά  τα οποία έδειξαν ιδιαίτερη χαρά. Στο τέλος της επίσκεψης τους πρόσφερε μία μικρή εικόνα πάνω σε ξύλο της Παναγίας για να ενθυμούνται  ότι η Παναγία που επισκέφτηκαν αγαπά τα παιδιά και τα έχει στην αγκαλιά της όπως κάποτε στη γη κρατούσε το δικό της παιδί, τον Ιησού που είναι ο Υιός του Θεού, ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας.
Το χαμόγελο των παιδιών ήταν φανερό στα  προσωπάκια όλων των παιδιών και μακάρι να βοηθούμε πάντα ώστε αυτό το χαμόγελο να μην τους λείψει ποτέ! 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου