Πέθανε ο αδελφός André, ιδρυτής της “open doors”

 

Οι «Ανοικτές Πόρτες» είναι μια διεθνής οργάνωση, η οποία καταγράφει σε ετήσια βάση την κατάσταση των χριστιανών σε όλες τις Χώρες . Είναι δημιούργημα του Ολλανδού προτεστάντη Anne Van Der Biji, γνωστού ως «αδελφού Ανδρέα», ο οποίος αποβίωσε στις 27-9-2022 σε ηλικία 94 ετών.

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1955 και είναι πλέον ένα Δίκτυο 25 Ενώσεων, σε Ευρώπη και Αμερική, που απασχολεί 1400 υπαλλήλους.

Στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου ο brother Andrew έγινε γνωστός για τις ριψοκίνδυνες αποστολές διανομής της Βίβλου σε κομμουνιστικές Χώρες, ανάμεσά τις οποίες η αποστολή 1.000.000 αντιτύπων στην κινεζική γλώσσα (!), που κατάφερε να στείλει κρυφά μέσω θάλασσας και να διανείμει μέσω 10.000 χριστιανών σε όλη τη Χώρα. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να συναντά εξτρεμιστές μουσουλμάνους ηγέτες, κυρίως της Μέσης Ανατολής, επιδιώκoντας να προωθήσει ειρηνευτικές διαδικασίες

Η Οργάνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων της (20/6), δημοσιεύει κάθε χρόνο τον κατάλογο των επικίνδυνων για τους Χριστιανούς Χωρών. Όπως δημοσιεύσαμε πριν τρεις μήνες στο kantam.gr, oι 11 πιο «ακραία επικίνδυνες» Xώρες για το 2022 είναι: το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα, η Σομαλία, η Λιβύη, η Υεμένη, η Ερυθραία, η Νιγηρία, το Πακιστάν, το Ιράκ, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία. Ακολουθούν οι εννιά «σε πολύ υψηλά επίπεδα κινδύνου» : η Μυανμάρ, το Σουδάν, το Ιράν, η Συρία, οι Μαλδίβες, η Κίνα, το Κατάρ, το Βιετνάμ, η Αίγυπτος.

Πληροφορίες: Info Chretienne

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου