Πάπας Φραγκίσκος: $230,000 Στους σεισμόπληκτους της Αϊτής

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: $230,000 ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αποστείλει βοήθεια ύψους 230,000 δολαρίων στα θύματα του σεισμού της Αϊτής που έπληξε την περιοχή στις 14 Αυγούστου. Το ποσό αυτό είναι «μια αρχική συνεισφορά» βοήθειας προς τους κατοίκους της χώρας «κατά αυτή τη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και σε συνεργασία με την Αποστολική Νουντσιατούρα θα διανεμηθούν στις Καθολικές Επισκοπές ανάλογα με τις ανάγκες τους.

 

Τα κεφάλαια αυτά “θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους και προορίζονται να είναι μια άμεση έκφραση πνευματικής εγγύτητας και πατρικής ενθάρρυνσης του Αγίου Πατέρα προς τους πληγέντες και τις περιοχές που επλήγησαν.

 

Ο σεισμός που έπληξε την περιοχή στις 14 Αυγούστου ήταν εντάσεως 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προκάλεσε το θάνατο 2.200 ανθρώπων.  Περισσότεροι από 340 είναι οι αγνοούμενοι και 12.268 οι τραυματίες. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανέφερε ότι σχεδόν 53.000 σπίτια καταστράφηκαν κατά τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έπληξε την Αϊτή από τον σεισμό του 2010.

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά το Angelus της Κυριακής 15 Αυγούστου ζήτησε τη διεθνή αλληλεγγύη για την ανακούφιση των δεινών στην Αϊτή: «Θέλω να εκφράσω την εγγύτητά μου σε εκείνους τους αγαπημένους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον σεισμό», είπε, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να απαγγείλουν ένα Χαίρε Μαρία στην Παναγία. «Καθώς εκφράζω τις προσευχές μου στον Κύριο για τα θύματα, απευθύνω λόγια ενθάρρυνσης προς τους επιζώντες, επιθυμώντας η διεθνής κοινότητα να εκδηλώσει κοινό ενδιαφέρον για αυτούς. Είθε η αλληλεγγύη όλων να αμβλύνει τις συνέπειες της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

 

Παράλληλα ο πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας δεσμεύτηκε να δώσει 1,17 εκατομμύρια δολάρια στην Αϊτή, τα οποία θα διανεμηθούν μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της Caritas Italiana.

 

πγπ

πηγή: catholicnewsagency.com

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου