Πάπας Φραγκίσκος: τηλεφώνημα στον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyi είχε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 ο Πάπας Φραγκίσκος. Το επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού Matteo Bruni.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε καθώς συνεχίζουν να φτάνουν δραματικές ειδήσεις από το μέτωπο του πολέμου και από τις μάχες στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Χώρας.

Ο Φραγκίσκος – αναφέρει με tweet η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα– εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται στη χώρα μας».

Σε άλλο tweet, ο ίδιος ο πρόεδρος Zelenskyi αναφέρει: «Ευχαρίστησα τον Πάπα Φραγκίσκο που προσευχήθηκε για ειρήνη στην Ουκρανία και για εκεχειρία. Ο ουκρανικός λαός αισθάνεται την πνευματική υποστήριξη της Αγιότητάς του».

Χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Πάπας έγραψε στον λογαριασμό Twitter @Pontifex στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα τα εξής:

«Ο Ιησούς μας δίδαξε ότι στη διαβολική ανοησία της βίας απαντάμε με τα όπλα του Θεού, με προσευχή και νηστεία. Είθε η Βασίλισσα της Ειρήνης να προστατεύσει τον κόσμο από την τρέλα του πολέμου».

πγπ

(πηγή: vaticannews.va)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου